BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV: Anchetă de proporții la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș. Pădure tăiată ilegal în valoare de câteva miliarde de lei vechi

Este anchetă de proporții la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș după un control de fond executat pe în cantonul nr. 4 Coroieni. Mai mulți salariați din OS Tg Lăpuș sunt cercetați disciplinar. Mai mult, polițiștii de la Delicte SIlvice din cadrul IPJ Maramureș, dar și procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg Lăpuș au deschis anchete penale.

Ce spun cititori

”Vă sesizăm un caz grav la OS Tg Lăpuș, cantonul 4 Coroieni. Pădurarul titular Ovidiu V. s-a îmbolnăvit grav și era în concediu medical începând cu luna septembrie 2022. Cu toate acestea nu s-a procedat la predarea cantonului de îndată. Predarea efectivă s-a terminat la sfârșitul lunii decembrie și a fost efectuată de către ing. Aurelian P.

La terminarea inspecției valoarea pagubei depășește valoarea de 7 miliarde lei vechi. Cine sunt cei responsabili de aceasta pagubă? Vor fi ei trași vreodată la răspundere?“ este mesajul primit de la cititorul nostru.

Poliția confirmă, Direcția Silvică Maramureș la fel

IPJ Maramureș prin biroul de presă a confirmat faptul că există un dosar penal în lucru referitor la aspecte, însă nu au putut oferi detalii pentru a nu periclita cercetările.

“Referitor la articolul cu denumirea „EXCLUSIV: Anchetă de proporții la Ocolul Silvic Târgu Lăpuș. Pădure tăiată ilegal în valoare de cateva miliarde de lei.” apărut în mediul online, din verificările efectuate, rezultă că la nivelul I.P.J. Maramureș, în cursul lunii decembrie 2022, a fost înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furt de arbori, în care se fac cercetări sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Lăpuș” transmite IPJ Maramureș.

De cealaltă parte, șeful Direcției Silvice Maramureș, Alexandru Paicu ne-a declarat că totul a fost descoperit în urma unei control tematic. ”În decembrie 2022, Direcția Silvică a sesizat IPJ Maramureș cu privire la faptul că în cantonul 4 Coroieni, în timp ce se executa controlul de fond s-a constatat un volum mare de tăieri ilegale. Ca urmare s-a deschis dosar penal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg. Lăpuș.

Separat de sesizarea făcută către IPJ Maramureș, Direcția Silvică Maramureș a demarat o cercetare disciplinară la începutul lunii ianuarie 2023 în vederea stabilirii persoanelor care se fac vinovate pentru prejudiciul creat, dar și pentru identificarea tuturor deficienților.

La această oră dosarul respectiv a fost înaintat Consiliului de Disciplină pentru soluționare, fiind cercetați mai mulți salariați din cadrul OS Târgu Lăpuș. Sunt convins că persoanele vinovate vor răspunde pentru faptele lor, pe linie disciplinară, dar și penală” ne-a declarat Daniel Alexandru Paicu, director DS Maramureș.

Noi vom urmări atent desfășurarea anchetei și vom reveni cu amănunte despre acest caz.

foto principal arhivă cu titlu ilustrativ

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Pieton băut călcat de tir în Sighetu Marmației. 20 de șoferi au rămas pietoni în weekend

Vasile Dale

ÎNGROZITOR: Un bărbat din Baia Mare și-a incendiat soția aruncând țuică pe ea și dându-i foc. A fost arestat preventiv

Vasile Dale

ALCOOL LA VOLAN, VITEZĂ: 16 persoane au rămas fără permise de conducere în acest weekend

Vasile Dale

3 mesaje

Lex aprilie 4, 2023 at 2:09 pm

Sunt convins că persoanele vinovate vor răspunde pentru faptele lor, pe linie disciplinară, dar și penală” ne-a declarat Daniel Alexandru Paicu, director DS Maramureș.

in veci, pururea, amin.

Raspunde
Nicolae aprilie 4, 2023 at 6:36 pm

Valoare MILIARDE ???

Raspunde
Lex aprilie 5, 2023 at 7:07 am

Cred ca e eroare de calcul. un miliard ar fi 200 milioane de euro. Ar insemna vreo 15000 de hectare taiate. Langa Borsa s-a furat atata, langa Coroieni nu are cum.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.