Important

Activități preventive ale jandarmilor în şcolile din Baia Mare


 Jandarmii maramureșeni în colaborare cu specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Maramureș, continuă seria activităților informativ-preventive desfășurate în unitățile școlare. Astfel, în cursul zilei de astăzi, a fost rândul elevilor de la Colegiul Național ,,Vasile Lucaciu’’ din municipiul Baia Mare să primească vizita a oamenilor legii.  
Jandarmii maramureșeni au subliniat necesitatea adoptării unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, dar au pus accent şi pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor.  În plus, elevilor le-au fost prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, cauzele producerii acestora, dar și sancțiunile prevăzute de lege în cazul săvârșirii unor astfel de fapte. 
 La activitate reprezentantul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog  Maramureș a completat informațiile date de jandarmi cu cele legate de prevenirea consumului de substanțe interzise. Scopul acestor activități este acela de a preveni comportamentele de risc la vârsta adolescenței, prin oferirea de informații care să permită creșterea nivelului de educare și conștientizare a tinerilor în vederea neînceperii consumului de droguri, precum şi a adoptării unor comportamente prosociale.

Te-ar putea interesa si

Precizări din partea conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă din Baia Mare legate de masa servită pacienţilor

Vasile Dale

16 ucraineni depistați la frontieră Maramureșului cu Ucraina

Redactie

FOTO – Polițiștii au răspuns prezent în tabăra de vară de la GROȘI

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.