BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Ninsorile creează haos în trafic în Maramureş. Maşini prin şanţuri pe DN18B, în pasul Pietriş

Primim de la cititori imagini, alături de reclamaţii la adresa drumarilor. Imaginile sunt de pe DN 18B Târgu Lăpuş Baia Mare, pasul Pietriş. Drumarii nu au intervenit până la această oră, din cauza carosabilului îngheţat mai multe maşini au ajuns în şanţuri. În zonă traficul este îngreunat.

A nins slab în cursul nopții în zona montană. În zonele joase precipitațiile au fost mixte. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Gutâi, între km25 și km35, respectiv în Pasul Prislop, unde între km156 și km181 se găsește pe partea carosabilă un strat de zăpadă frământată cu grosimea de până la 1 cm. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu opt utilaje și au împrăștiat 43 tone de material antiderapant pe DN18 și DN19. Cerul este acoperit. Cad precipitații mixte (lapoviță și ninsoare) în zonele joase. Ninge în zonele de deal și de munte. Vizibilitatea în trafic este redusă, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km165 și km1175. Ceață este prezența și în zonele joase. Vântul suflă în zona înalta de munte cu 50 km/h. Se acţionează cu utilaje și material antiderapant.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă au fost în scădere. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță. Stratul de zăpadă măsură până la 85 cm la stația meteo Iezer, 6 cm în Baia Borșa, 3 cm în Poiana Borșa și Leordina, 2 cm la Sighetu Marmației, pe Valea Vaserului și la Săcel, 1 cm la Valea Vișeului și Mara. Temperatura aerului înregistrează următoarele valori: -7 grade la stația meteo Iezer,  -4 grade în Pasul Prislop, -3 grade în Pasul Gutâi, -2 grade la Ocna Șugatag, -1 grad la Sighetu Marmației, Borșa și Cavnic, 0 grade în Baia Mare și Baia Sprie. Sectoarele de drumuri județene au partea carosabilă curată și umedă.

CJSU recomandă conducătorilor auto să conducă preventiv, să își adapteze viteză la condițiile de trafic și cele meteorologice, să păstreze o distanță de siguranță față de ceilalți participanți la trafic, să evite depășirile și să aibă vehiculele echipate corespunzător cu anvelope de iarnă.

Vremea va fi azi deosebit de rece. Cerul va fi mai mult noros. Temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local se va depune strat nou de zăpadă mai consistent în zona de munte. Izolat cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. Vântul va sufla slab la moderat cu intensificări locale ziua, cu viteze la rafală de 45…55 km/h, iar în zona montană cu peste 70 km/h viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 și 3 grade, iar cele minime între -3 și 0 grade.

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ / ACTUALIZARE: Pieton lovit de o maşină pe trecerea de pietoni la intersecţia bulevardului Unirii cu Traian. Ce spun poliţiştii

Vasile Dale

BORŞA / ACTUALIZARE: Tânărul care s-a izbit cu motocicleta de o autoutilitară a decedat

Vasile Dale

NUNTA CA-N POVESTI IN MARAMURES: PRIMARUL ULMENIULUI SE-NSOARA! 3.000 DE INVITATI IN SAPTE SALI (GALERIE FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.