BREAKING NEWSImportant

Ulei de motor indisponibilizat de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase

Ieri, 05 aprilie, în cadrul unei acțiuni desfășurate, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-au deplasat la o societate comercială din Baia Mare, având ca obiect de activitate comerțul cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat.

În spațiul destinat depozitării produselor fitosanitare, alături de produsele pentru protecția plantelor pe bază de glifosat și de amestecurile de plante furajere, se aflau depozitate necontrolat și necorespunzător canistre neetichetate conținând cantitatea de 90 litri ulei de motor. Față de această cantitate nu a fost luată măsura neutralizării, fapt ce generează afectarea factorilor de mediu.

Întreaga cantitate de ulei de motor a fost indisponibilizată și lăsată în custodia administratorului până la clarificarea situației juridice.

În cauză, se efectuează cercetări pentru comiterea infracțiunii de neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase care au devenit deşeuri, prevăzută și pedepsită de articolul 98, aliniatul (5), litera b) din O.U.G 195/2005 privind protecţia mediului.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Pericol de explozie în Satu Mare lângă o stație de combustibil. Intervine echipajul CRBN de la ISU Maramureș!

Vasile Dale

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A FAMILIEI: Întâlnire virtuală cu poveşti pe platforma Google Classroom

Redactie

FOTO CITITORI: Scuterist lovit de mașină în zona mall-ului VIVO din Baia Mare

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.