EvenimentTara Lapusului

Școala Altfel… Tradițională, la Şcoala Gimnazială Cupşeni

Copiii din Cupşeni au avut parte de un eveniment pe care sigur şi-l vor aduce aminte cu mult drag. Organizatorii le-au pregătit diverse ateliere unde au învăţat să încondeieze ouă, să pregătească colăcei, dar s-au şi distrat, voia bună fiind ea prezentă.

“Verificând ipoteza că elevii vor fi mai interesați de trecutul comunității dacă valorificăm tradițiile locale, ne-am organizat și a ieșit acest eveniment care a reunit copii frumoși, cuminți și cu grijă îmbrăcați de către părinți, în cele mai frumoase straie şi adulți harnici și doritori să ajute și să împărtășească!

Suntem recunoscători față de: badea Augustin Butcure care ne-a făurit condeiele fermecate și le-a dăruit copiilor o demonstrație de lucru dar și o lecție viață, trăită frumos! Trebuie să revenim la atelier; lelea Veronică – expertul zilei! Ne-a învățat cum se încondeiază ouăle la Cupșeni și cum se fac cocâstratele (colăceii) de Florii și a asigurat buna dispoziție pe toată ziua; Babuț Anuca ne-a adus cele mai bune pancove; Victoria Gzd – BRUTARIA AUR, Ungureni, ne-a asigurat materia primă la colăcei; Centrul de Informare Turistică Târgu Lăpuș; Pensiunea Țara Li Pintea – gazda noastră și un bun prieten al Școlii Gimnaziale Cupșeni. Să vină Sărbătorile cu pace și liniște, că de încondeiat, am învățat! Vacanță plăcută, dragi copii!, spune Bude Crina Maria, profesoară la şcoala din Cupşeni.

Te-ar putea interesa si

RĂZBOI UCRAINA: Castelul Blomberg din Gârdani va găzdui 250 de copii de la Odesa – Ucraina

Redactie

FOTO: Magazinele Penny şi Auchan din Maramureş, luate la puricat de Protecţia Consumatorului. S-a lăsat cu amenzi

Redactie

DIVERGENȚE la ITPF Sighet: Vrem orele sindicale! VS Să trimită sentința în care se precizează calitatea

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.