BREAKING NEWSImportant

Județul Maramureș, destinație promovată în cadrul Tourism&Travel Expo 2023, Chișinău

Județul Maramureș s-a alăturat din nou Ministerul Antreprenoriatului și Turismului în suita de participări la evenimentele dedicate industriei turismului, de această dată fiind prezent în pavilionul național din cadrul expoziţiei internaţionale specializate de turism, agrement şi hoteluri – Tourism&Travel Expo 2023, Chișinău. Expoziția desfășurată în incinta Moldexpo, în perioada 6-9 aprilie, încheie seria evenimentelor de profil la care județul Maramureș și-a anunțat participarea în prima jumătate a anului 2023. Consiliul Județean Maramureș a fost reprezentat la acest eveniment de către membri ai Biroului Turism și Promovarea Județului, cărora li s-a alăturat consilierul județean, Adrian Filip. De asemenea, din delegația județului au mai făcut parte Ion Sorin Timiș, primarul orașului Borșa, reprezentanți ai Centrului de Informare și Promovare Turistică Borșa, dar și olarul Daniel Leș, unul dintre cei mai renumiți și activi ambasadori ai turismului maramureșean. În ceea ce privește materialele de promovare distribuite în cadrul expoziției, acestea au fost realizate cu sprijinul Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.

Deschiderea Tourism&Travel Expo 2023 a avut loc în prezența Ministrului Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, a Ministrului Culturii din Republica Moldova, Sergiu Prodan, și a secretarului de stat din Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, Tudorița Lungu. Momentul a coincis cu lansarea parteneriatului strategic în domeniul turismului dintre România și Republica Moldova, inițiativă care presupune constituirea unui grup de lucru comun al experților în turism, în vederea implementării unor proiecte bilaterale și a schimbului de bune practici în domeniu. Printre oaspeții pavilionului național s-au numărat și Ștefan Krasovschi-Murea, ministru consilier în cadrul Ambasadei României în Republica Moldova, Viorel Jardan, președintele Consiliului Raional Străşeni, precum și Irina Ropot, realizator al emisiunii „Tezaur”, prin intermediul căreia patrimoniul turistic prezentat la eveniment va ajunge și pe micile ecrane.

Demersurile de promovare ale județului nostru pe parcursul expoziției au constat în prezentarea resurselor turistice cu care Maramureșul se mândrește. Cele mai renumite atracții, posibilitățile de turism activ, meșteșugurile populare, dar și evenimentele emblematice și obiceiurile și tradițiile din preajma Sărbătorilor Pascale s-au regăsit pe agenda discuțiilor cu vizitatorii evenimentului.

Având în vedere interesul manifestat de public față de județul Maramureș, numeroasele produse turistice pe care România și Republica Moldova le au în comun, dar și perspectivele de creștere a schimburilor turistice și de promovare reciprocă întărite prin parteneriatul strategic, ne așteptăm ca vecinii noștri de peste Prut să ne viziteze într-un număr tot mai mare.

Biroul de presă al Consiliului Județean Maramureș

Te-ar putea interesa si

VIDEO EXCLUSIV – VREMEA A LUAT-O RAZNA: În miezul iernii, tunete și fulgere în Maramureș. Furtuna a adus ploi torențiale și INUNDAȚII

Vasile Dale

INTERVENŢIE: VIDEO – Echipa Salvamont Maramureş intervine la Budeşti pentru salvarea unui bărbat accidentat cu o maşină 4×4 (ACTUALIZARE)

Redactie

MÂNĂ CRIMINALĂ LA BORȘA: Un microbuz și un autoturism au fost incendiate. Proprietarul – disperat

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.