BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

BUDEȘTI: Trei bărbați prinși la braconaj de căprior. Trei arme letale au fost confiscate

Vineri, 7 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au fost sesizați despre suspiciunea executării de către trei persoane a unor focuri de armă.

În baza sesizării, la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a confirmat cele sesizate de apelant. 

Pe raza unității administrativ-teritoriale Budești, în fondul de vânătoare, în zona denumită Jireapăn, au fost identificate mai multe rămășițe ale unor exemplare din specia căprior mascul și femelă, un laț fixat într-un arbore și trei tuburi de cartuș. 

Pe drumul forestier Jireapăn, în apropierea locului faptei, a fost identificat și un autoturism de teren, cu portierele închise, iar, în interior, pe bancheta din spate polițiștii au observat o husă de armă, motiv pentru care autoturismul a fost ridicat și indisponibilizat.

De asemenea, resturile animale identificate la fața locului au fost ridicate în vederea efectuării expertizelor, fiind înaintate către Direcția Sanitar Veterinară Maramureș.

În urma activităților informativ-operative întreprinse de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu sprijinul unui tehnician criminalist din cadrul Poliției Municipiului Sighetu Marmației, au fost identificate trei persoane bănuite de comiterea faptelor, respectiv trei bărbați, de 47, 49 și 52 de ani.

S-a procedat la ridicarea, în vederea continuării cercetărilor și efectuării unei expertize balistice, a trei arme letale cu destinația vânătoare, 36 de bucăți de cartușe calibru 12 și trei tuburi cartușe calibru 12, deținute legal.

Prejudiciul cauzat a fost de 17.000 de euro.

Se efectuează în continuare cercetări pentru probarea întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea faptelor, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Sighetu Marmației, pentru săvârșirea infracțiunilor de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită de art. 42, alin.1, lit. b din Legea 407 din 2006 a vânătorii și a protecției fondului cinegetic.

Te-ar putea interesa si

FOTO CITITORI: Un şofer şi-a „parcat” maşina într-o staţie de autobuz din Vişeu de Jos

Vasile Dale

Bătaie între frați. Unul lovit în cap a ajuns la spital, celălalt la poliție

Vasile Dale

FOTO, VIDEO: Leordina, din nou sub ape. Crasna Vișeului, lovită de viitură (ACTUALIZARE)

Redactie

2 mesaje

Anamaria aprilie 11, 2023 at 9:13 pm

Saracele animale….

Raspunde
QuantumScape aprilie 11, 2023 at 9:29 pm

Plin de braconieri si pe Valea Viseului. Acum au masini de teren, urca pe dealuri si coboara cand vor, cum vor. Nimeni nu ii intreaba de sanatate. Exista paznic de vanatoare si pescuit doar pe hartie… Verificati de exemplu Petrova, Ruscova, Leordina…

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.