BREAKING NEWSEvenimentTara Chioarului

ȘOMCUTA MARE: 1.500 kg de îngrășământ chimic era păstrată sub acțiunea directă a razelor de soare. Administratorii sunt cercetați penal

Ieri, 10 aprilie, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase , în baza unui plac de acțiune, au efectuat controale în orașul Șomcuta Mare, privind comercializarea produselor de protecție a plantelor, ocazie cu care la o societate comercială  din oraș a fost identificată cantitatea de 1.500 de kg de îngrășământ chimic, depozitat necorespunzător în spațiu deschis, sub acțiunea directă a razelor de soare.

Totodată, și la o altă societate comercială din oraș, având ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor și tutunului neprelucrat, a fost identificată cantitatea de 5.600 de kg de îngrășământ chimic, care era depozitat necorespunzător, sub acțiunea directă a razelor de soare cantitatea.

Întreaga cantitate identificată fără a fi păstrată cu respectarea prevederilor legale a fost indisponibilizată și lăsată în custodia administratorilor, până la clarificarea situației juridice a acesteia.

În cauză, polițiștii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și produse de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate, faptă prevăzută și pedepsită de art. 98, alin. 3, lit. a din O.U.G. 195 din 2005 privind Protecția Mediului. (foto arhivă)

Te-ar putea interesa si

BILANŢ 29 APRILIE: 362 de cazuri noi de infectare cu coronavirus. Bilanțul ajunge la 11.978

Vasile Dale

EXCLUSIV AUDIO – CONVORBIRE TELEFONICĂ INCENDIARĂ – Oameni dați afară în miezul iernii de firma de salubritate din Baia Mare. ITM Maramureș știe oare cum se jonglează cu angajații?

Vasile Dale

ULTIMĂ ORĂ: Un grajd și o anexă gospodărească au luat foc la Dămăcușeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.