BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Ce pregătiri de Paște se fac în Maramureș, în Vinerea Mare | Tradițiile de la Vadul Izei

Antena 3 CNN transmite, în zilele de Paște, din curtea unui cunoscut meșter de biserici maramureșene, din Vadul Izei, Mihai Bledea. Acesta ne arată toate tradițiile respectate în Maramureș în perioada sărbătorilor pascale.

Pensiunile din Maramureș care își așteaptă oaspeții se pregătesc intens pentru zilele de sărbătoare. Prețurile pentru o vacanță, aici, pleacă de la 400 de lei pe noapte de persoană, iar oferte sunt pentru toate gusturile și pentru toate buzunarele.

Paștele în Maramureș este presărat cu tradiții și obiceiuri care în alte zone ale țării au murit odată cu strămoșii care le respectau cu sfințenie. Sărbătoarea este marcată pe aceste meleaguri cu joc, voie bună și bucate delicioase, ce dispar imediat de pe mese.

Maramureșul este reprezentarea vie a spiritului românesc, pur și nealterat de evoluția societății. Reporterul Antena 3 CNN, Cristi Popovici, a mers la Vadul Izei, în inima Maramureșului, iar de acolo, în aceste zile, va prezenta ce înseamnă tradițiile de pe aceste meleaguri.

Gazda noastră va fi Mihai Bledea, care este un bucătar și meșter un desăvârșit. Acesta este meșter de biserici maramureșene.

Astăzi, în Vinerea Mare, este ziua în care se fac bucatele. Mihai se ocupă de pască, cozonaci, friptura de mielul și de pui pe care le va pune la cuptor. Pentru diseară Mihai, așteaptă 22 de turiști din toată țara.

Preparate speciale care se gătesc de Paște în Maramureș

  • Ruladă de pui cu prune uscate
  • Rudală de porc cu ouă

Puteți urmări imagini video din Vadu Izei transmise de Cristi Popovici aici:

https://www.antena3.ro/life/traditii-pregatiri-paste-maramures-vinerea-marea-vadul-izei-671515.html

Te-ar putea interesa si

BĂTAIE PE PIRITĂ: Un puştan de 18 ani şi-a agresat iubita de 14 ani. Apoi a luat-o la pupat

Vasile Dale

SATU NOU DE JOS: ZONA TÂRGULUI AUTO SUPRAVEGHEATĂ DE POLIŢIŞTI

Vasile Dale

ÎN ATENŢIA BĂIMĂRENILOR: Aluat de plăcinte, preparat cu bormașina şi lângă gunoaie la Castane 2018

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.