BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Protest la Judecătoria Vişeu de Sus. Se cere eliberarea din arest a celor 3 suspecţi de pe Valea Vaserului. Magistrații au prelungit arestarea preventiv (actualizare)

Zeci de oameni s au strâns în fața Judecătoriei din Vişeu de Sus, unde acum se judecă cererea procurorilor de prelungire a mandatelor de arestare preventivă a celor trei bărbați suspectați că au folosit armele trăgând în motoarele utilajelor forestiere și au incendiat cabana de pe Valea Vaserului.

Oamenii cere punerea lor în libertate şi ameninţă că vor bloca sediul Primăriei şi al Ocolului Silvic Vişeu de Sus.

În zonă au fost trimise trupe ale Jandarmeriei dar şi ale poliţiei din Baia Mare.

ACTUALIZARE

Magistrații de la Judecătoria Vișeu de Sus au dispus prelungirea arestării preventivă a celor trei pentru încă 30 de zile. Cei trei au contestat măsura la Tribunalul Maramureș.

VEPRECIUC IOANInculpat
VEPRECIUC IOAN -ALINInculpat
VEPRECIUC FLORINInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus în dosarul de urmărire penală nr. 440/P/2023 din 20.04.2023 şi în consecinţă:

În temeiul art. 236 raportat la art. 223 alin. 1 şi 2 c.pr.pen., art. 202 alin.1,3,4 lit.”e” c. pr.pen. dispune prelungirea măsurii arestării preventive luată prin Încheierea penală nr. 258/30.03.2023 a Judecătoriei Vişeu de Sus, pentru o durată de 30 zile, începând cu data de 29 aprilie 2023 şi până la data de 28 mai 2023, inclusiv, faţă de inculpaţii:

I. V.I., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor: – de amenințare, prev. și ped. de art. 206, alin. 1 C.pen.; – lipsire de libertate în mod ilegal, prev. și ped. de art. 205, alin. 1 C.pen.; – distrugere, prev. și ped. de art. 253, alin. 1 și 4 C.pen.; – nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. și ped. de art. 342, alin. 1 C.pen.; – uz de armă fără drept, prev. și ped. de art. 343, alin. 1 C.pen.; toate cu aplic. art. 77, alin. 1, lit. a C.pen. și art. 38, alin. 1 C.pen.

II. V.I.A. cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor: – de amenințare, prev. și ped. de art. 206, alin. 1 C.pen.; –lipsire de libertate în mod ilegal, prev. și ped. de art. 205, alin. 1 C.pen.; –distrugere, prev. și ped. de art. 253, alin. 1 și 4 C.pen.; – nerespectarea regimului armelor și munițiilor, prev. și ped. de art. 342 alin. 1 C.pen.; – uz de armă fără drept, prev. și ped. de art. 343, alin. 1 C.pen., toate cu aplic. art. 77, alin. 1, lit. a C.pen. ?i art. 38, alin. 1 C.pen.

III. V.F.cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere, faptă prev. şi ped. de art. 253, alin. (1) ?i (4) din Codul penal, cu aplic. art. 77, alin. 1, lit. a C.pen. Ia act de faptul că inculpaţii au fost asistaţi de apărător ales. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

Ioan Mătieș, primarul în funcție al comunei Mireșu Mare, candidează la un nou mandat din partea PSD

Vasile Dale

Accidentul nr 7: Al treilea produs pe DN1C la Lapusel in nici 12 ore. Militarii romani au dat o mana de ajutor (FOTO)

Vasile Dale

CONTROALE ÎN TRENURI: Dosare penale pentru contrabandiştii prinşi în trenul Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei

Vasile Dale

1 mesaj

Cetateanul normal aprilie 22, 2023 at 1:43 pm

Adunarea aparatorilor mafiei padurarilor! Trebuia odata sparta buba asta cu puroi a mafiei padurilor!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.