BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV SURSE: ”Pistol mitralieră Kalașnikov fără discuție”. Posesorii de arme din zonă au venit cu puștile la control. Anchetatorii susțin că au un cerc de suspecți, nicio persoană reținută (video)

Revenim cu informații noi despre subiectul prezentat de noi în exclusivitate ieri de pe Valea Vaserului. Vă reamintim că sâmbătă seara o cabană cu etaj a fost incendiată, utilaje forestiere au fost distruse după ce focuri de armă trase direct în motoare, o mașină de teren incendiată, un câine ucis, paznicul sechestrat. Totul ar fi pornit după o licitație pe care a câștigat-o o firmă, iar reprezentanții acesteia au primit imediat amenințări din partea altor contracandidați.

Sursele noastre spun clar că gloanțele sunt calibru 7,62 mm

Cu toate că poliția nu a prezentat în mod oficial ce fel de armament s-a folosit, partea păgubită a susținut că s-au folosit pistoale mitralieră, arhicunoscutele Kalașnikov. ”De asemenea, au fost descoperite urme ale folosirii unei arme de foc de vânătoare. Polițiștii au ridicat, în vederea efectuării expertizelor, mai multe mijloace materiale de probă” au transmis reprezentanții IPJ Maramureș.

În baza fotografiilor pe care le-am făcut la fața locului cu tuburile găsite de anchetatori, noi am cerut o opinie unor specialiști, surse din rândul Poliției, Jandarmeriei, dar și Armatei. ”Alea sunt de calibru 7,62 mm, pistol mitralieră” spune o sursă din jandarmerie. ”Kalașnikov-ul sută la sută” spune o altă sursă care a fost în trupele de menținere a păcii în diferite zone de conflict din Europa și nu numai. ”Clar pistol mitralieră. Fără discuție” susține o sursă din Ministerul Apărării Naționale. Dacă este așa, atunci se ridică multe, multe semne de întrebare: cine deține o armă de război în zona respectivă? Cum a procurat-o? Este aceasta adusă din Ucraina?

Surse: Posesorii de arme veniți la Poliție pentru verificarea armamentului

Conform unor surse judiciare de astăzi dimineață, rând pe rând, s-au perindat pe la sediul Poliției orașului Vișeu de Sus toți cei care dețin legal arme de vânătoare. Totul pentru ca anchetatorii să verifice dacă arma a fost folosită recent.

Polițiștii maramureșeni au transmis că ”a fost constituit un cerc de suspecți, iar polițiștii continuă cercetările pentru identificarea tuturor persoanelor implicate, urmând ca la finalizarea lor sa fie dispuse măsurile legale”. Din ce știm noi, pe surse, este faptul că până acum au fost audiați doar păgubiții. Tot pe surse, am aflat că unul dintre cei acuzați de păgubiți s-ar afla la sediul IPJ Maramureș pentru audieri.

Deocamdată nu s-a comunicat oficial care este stadiul anchetei, nici câte persoane fac parte din cercul de suspecți, nici de unde sunt cei din cercul de suspecți, nici calibrul gloanțelor descoperite, nici dacă proveniența acestora (românești, ucrainene, pakistaneze etc etc), nici model armei folosite, nici numărul de focuri trase. Așadar, multe, multe întrebări care așteaptă un răspuns CLAR din partea anchetatorilor.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: DIICOT ar fi fost sesizat în primăvară, după ce în telefonul fetei ar fi fost găsite mesaje și fotografii „ciudate”

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI: De ce nu face nimic Poliția legat de cei care parchează aiurea? Pentru că și ei fac la fel: autospecială de poliție staționată în stația de autobuz, agentul la cumpărături (actualizare)

Redactie

BAIA MARE: Bărbat cercetat pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin

Vasile Dale

1 mesaj

sdsc martie 27, 2023 at 1:59 pm

A cui e firma atacata?

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.