Important

ȘCOALA GIMNAZIALĂ LUCIAN BLAGA BAIA MARE: Reguli de comportament pe traseele montane prezentate elevilor de Salvamont Maramureș

Prima zi a programului național „Săptămâna verde” a debutat, la Școala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare, cu activitatea bilingvă intitulată „Planul meu personal și regulile de comportament pe traseele montane” / « Moi et mon comportement en montagne » și desfășurată împreună cu elevii claselor a VI-a C și a VI-a D, care i-au avut ca invitați pe membrii echipei de la Salvamont Maramureș.

Încurajați de către membrii echipei Salvamont Maramureș să îmbine, într-un mod atractiv, teoria cu aplicațiile acesteia în viața cotidiană, elevii au fost informați în legătură cu modalitatea de pregătire a unei drumeții montane și a măsurilor de siguranță ce trebuie luate pe munte. De asemenea, au experimentat echipamentele speciale cu care salvatorii montani sunt dotați pentru intervenții și și-au însușit câteva reguli de bază privind acordarea primului ajutor.

Activitatea este parte integrantă a Proiectului de parteneriat educațional intitulat Traseele montane și enigmele lor ! / Les petits « montagnards »…en action!, încheiat între Școala Gimnazială Lucian Blaga din Baia Mare și Salvamont Maramureș.
Alături de profesorii coordonatori, Amalia Ardelean (biologie), Anca Lar (dirigintele clasa a VI-a D), Mihaela Cuciureanu (limba franceză) și Lucian Paul (dirigintele clasei a VI-a C), elevii au învățat că spiritul civic este o valoare umană foarte importantă în menținerea în siguranță a tuturor persoanelor care se aventurează pe trasee montane.

„Mulțumim membrilor echipei de la Salvamont Maramureș pentru profesionalismul, răbdarea și dăruirea cu care ne-au împărtășit experiențe și valori umane demne de laudă!” – spun reprezentanţii şcolii.

Te-ar putea interesa si

O nouă reușită a Spitalului Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare. Ultimele noutăți legate de tratamentul de radioterapie

Redactie

Sute de vizitatori cuceriți de standul Maramureșului în prima zi a Târgului de Turism al României

Redactie

ISJ Maramureș: Au sosit 1.515 laptopuri pe elevii din judeţ prin proiectul privind Învățământul Secundar — ROSE

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.