BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Doi turişti polonezi, surprinşi de o avalanşă în Munţii Rodnei. De fapt, unul dintre ei a căzut 30 m într-o râpă (actualizare)

În urmă cu puţin timp serviciile de intervenţie ale salvamontiştilor borşeni au fost solicitate să intervină la o avalanşă produsă în munţii Rodnei în zona lacului Ştiol.

Din primele informaţii doi bărbaţi de cetăţenie poloneză au fost surprinşi de o avalanşă, unul dintre ei rămânând prins în zăpadă până în zona brâului.

Din fericire avalanşa era una de mici dimensiuni, cei doi fiind în afara oricărui pericol.

Salvamontiştii borşeni se îndreaptă spre ei cu snowmobilele pentru a-i aduce în siguranţă în zona telegondolei, de acolo vor fi coborâţi în Borşa.

ACTUALIZARE 1

Salvamontiștii borșeni au ajuns la ei şi așa au aflat că de fapt unul dintre ei a căzut de pe poteca veche pe versant, după ce a alunecat pe zăpadă.

ACTUALIZARE 2

În jurul orei 17, salvatori din cadrul serviciului public salvamont Borșa de la baza Știol au fost alertați in legătură cu un accident in zona Poiana Știol, zănoaga Cascada Cailor.

Doi turiști polonezi, de 29 respectiv 30 de ani, încercând să traverseze pe curba de nivel de la drumul ce leagă Poiana Știol cu Lacul Știol în zona zănoaga Cascada Cailor, unul dintre turiști a alunecat circa 30 de metri pe zăpadă, în ciuda faptului că erau echipați corespunzător. Celălalt turist văzând că colegul lui a dispărut, a crezut inițial că este prins de avalanșă. Acesta a reușit să dea alarma la 112.

Echipa de prim răspuns s-a deplasat către locul accidentului, reușind să îl găsească pe turistul care a alunecat, acesta fiind în stare de șoc și de lejera hipotermie. S-a acordat primul ajutor iar cei doi turiști au fost coborâți in siguranța la baza pârtiei Telescaun unde au fost preluați de echipajele SAJ-SMURD. Turiști au fost transportați la spitalul orășenesc Borșa pentru investigații.

Te-ar putea interesa si

ULTIMA ORĂ: Accident rutier la intrarea în Satulung (FOTO)

Vasile Dale

FRAUDĂ LA BAIA MARE: Mircea Cirţ solicita renumărarea voturilor!

Redactie

Primarul Doru Dăncuș susține înființarea unei secții de oncologie și extinderea secției de îngrijiri paliative a Spitalului de Pneumoftiziologie “Dr. Nicolae Rușdea”

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.