Eveniment

România, reprezentată de Dr. Juca Dacian, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare, la al IX-lea Campionat Național de Salvare și Descarcerare, în Portugalia

La invitația colegilor din Portugalia , Organizația Națională a Serviciilor de Urgență Portugheze (A.N.S.D), colegul nostru, Dr. Juca Dacian, medicul șef UPU-SMURD din cadrul SJUBM și Mark Brennan, Irlanda au fost prezenți în calitate de arbitri internaționali la Campionatul Național de Salvare si Descarcerare, desfășurat în Portugalia.

Acest eveniment a oferit tuturor participanților o experiență captivantă, care a pus la încercare abilitățile de a rezolva scenarii de traumă și de descarcerare. Scenariile au fost pregătite cu mare rigoare și detaliu cu scopul de a ajunge cât mai aproape de realitate, ceea ce înseamnă că acestea sunt teste solicitante ce au pus la încercare toți profesioniștii implicați.

Împărțiți în echipe formate din salvatori (Trauma) si cei de la descarcerare (Extrication), cei aproximativ 150 de participanți înscriși la aceste teste, au rezolvat mai multe scenarii: cu o victimă, cu mai multe victime, toate cu grade ridicate de complexitate si dificultate.



Echipele care au participat la acest eveniment au fost evaluate de supervizori, printre care și dr. Juca Dacian, evaluator internațional al World Rescue Organisation (WRO) și instructor internațional pe resuscitare și traumă avansată. Dr. Juca Dacian are atestatul de instructor european pe traumă și pe suport vital avansat resuscitare avansată și nu este la primul eveniment de acest fel. În anul 2022 a participat în calitate de evaluator la World Rescue Challenge, Luxemburg. Este, de asemenea, unul din cei șase evaluatori din România care pot acorda diplome europene de medicină de urgență și unul dintre organizatorii taberei pentru studenții la medicină MASH, care are loc în Munții Apuseni, în prima săptămână din august. În toamnă ne va reprezenta cu mândrie la evenimentul World Rescue Challenge 2023, Lanzarote(Spania).

Aceste momente nu sunt doar pentru împărtășirea cunoștințelor între evaluator, participanți, ci și pentru demonstrarea abordărilor, tehnicilor profesioniștilor în fața diferitelor scenarii. Evenimentul a deschis noi oportunități pentru îmbunătățirea medicinii de urgență.

Odată cu acest eveniment se recunoaște valoarea si potențialul serviciilor medicale din cadrul SJUBM, deschizându-se și o punte de legătură cu Serviciile Medicale de Urgență din Portugalia.

Te-ar putea interesa si

PE ŞOSELELE JUDEŢULUI: UN ŞOFER A ACROŞAT O FATĂ LA SATULUNG ŞI A FUGIT. ACCIDENT MORTAL LA SĂPÂNŢA

Vasile Dale

VIDEO – Culiţă Sterp, arogant şi cu zâmbetul pe buze la instanţă! Către un jurnalist din Maramureș: „Nevastă-ta mai întreabă de mine?”

Vasile Dale

EXCLUSIV: DUPĂ MOISEI, o altă familie FERNEZIU (BAIA MARE) și-a înmormântat mama cu alai sub ochii polițiștilor (galerie foto)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult