BREAKING NEWSImportant

Țigări în valoare de 67.000 lei confiscate la frontiera de nord

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit şi ridicat în vederea confiscării dintr-un autoturism abandonat pe un drum forestier de un șofer care nu a oprit la semnalele regulamentare, peste 5.700 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 67.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 4.05.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, pe raza localității Valea Vișeului, poliţiştii au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.



Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea mijlocului de transport, însă șoferul nu a oprit vehiculul, fapt pentru care s-a pornit în urmărirea acestuia, iar la scurt timp, polițiștii de frontieră au descoperit autoturismul abandonat pe marginea drumului. În interiorul autovehiculului cu număr de înmatriculare specific Bulgariei, au fost descoperite mai multe colete care conțineau țigări de proveniență Duty-Free.

S-a luat măsura conducerii autoturismului cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mijlocul de transport, a rezultat cantitatea de 5.740 pachete de ţigări, în valoare de 67.158 lei.

Autoturimul în valoare de 4.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Avertizare nowcasting în Maramureş de vreme extremă. Sunt vizate 23 de localităţi, toate din Ţara Chioarului şi Ţara Lăpuşului

Redactie

Trei dintre cele mai practicate jocuri de tip slot. Book of Ra in topul preferintelor jucatorilor

Vasile Dale

Composesoratul Borșa câștigă procesul la CEDO. Statul Român condamnat pentru încălcarea dreptului de proprietate

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult