BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

DESCINDERI ŞI ÎN MARAMUREŞ: Peste 30 de percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală, în domeniul comerțului cu benzină și motorină – ACTUALIZARE

Astăzi, 10 mai, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pun în aplicare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Activitățile se desfășoară la persoane și la sediile/punctele de lucru ale mai multor societăți comerciale, care activează în domeniul comerțului intracomunitar de produse energetice accizabile (benzină și motorină), într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

În același timp, vor fi puse în executare 13 mandate de aducere, iar persoanele depistate vor fi conduse la sediul unității de poliție, în vederea audierii acestora, pentru clarificarea situației de fapt.



Din cercetări a reieșit că, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată.

La activități participă poliţiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Institutului Național de Criminalistică și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

De asemenea, acțiunea beneficiază de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.

Facem precizarea că efectuarea percheziției domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal, reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluționării cauzei, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ACTUALIZARE

În urma celor 31 de percheziții efectuate, la data de 10 mai a.c., de către polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată, 6 persoane au fost reținute.

Acestea vor fi prezentate procurorului de caz, cu propunere de luare a altor măsuri preventive.

Au fost ridicate 5 telefoane mobile, utilizate de persoanele bănuite, împreună cu mai multe documente contabile utile cauzei, fiind instituită și măsura sechestrului asigurător asupra bunurilor mobile și imobile ale bănuiților, în valoare de 1.217.350 de lei, cât și poprirea asupra conturilor bancare ale acestora, până la concurența a 4.167.321 de lei.

Totodată, au fost descoperite sume de banio în lei și valută, în valoare totală de 51.915 lei, asupra cărora urmează a fi instituit sechestrul asigurător.

Reamintim că, în perioada 2019 – 2022, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale, persoanele bănuite ar fi dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților comerciale a unor tranzacţii fictive, derulate cu societăţi comerciale de tip fantomă, atât rezidente, cât şi nerezidente (Cehia, Germania, Slovacia), controlate direct de aceştia sau prin persoane interpuse, aflate în sfera lor de influenţă, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu aproximativ 1.000.000 de euro, prin compensarea nejustificată a T.V.A. de plată.

La activități au participat poliţiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și inspectoratelor de poliție județene Bihor, Ialomița, Ilfov, Maramureș și Satu Mare.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, al Institutului Național de Criminalistică și de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenţii și Acţiuni Speciale.

De asemenea, acțiunea a beneficiat de sprijinul Agenției Naționale de Administrare Fiscală și Autorității Vamale Române.

Te-ar putea interesa si

INCA O ZI: ASTAZI PERMISUL ROMANESC DE CONDUCERE IMPLINESTE 104 ANI

Vasile Dale

VIDEO: Sătmărean prins în flagrant în timp ce vindea droguri de risc şi mare risc

Redactie

ACTUALIZARE: Serviciul regim permise și înmatriculări Baia Mare, închis din cauza unei defecţiuni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult