BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV SURSE PERCHEZIȚII: BORȘA – Persoane cu dizabilități exploatate fără milă în vârf de munte. Erau aduse din Vrancea și se încasau bănuți de pe urma lor (actualizare)

Percheziții de amploare la această oră pe raza orașului Borșa. Conform surselor noastre un borșean care deține un munte întreg ar fi adus din județul Vrancea mai multe persoane cu dizabilități dintr-un centru de specialitate din județul amintit pe care le-au dus în vârf de munte la stână pentru a munci.

Conform surselor noastre de pe urma acestora borșeanul încasa sume de bani bunicele iar oamenii erau puși să lucreze și erau cazați în condiții greu de imaginat.

Mascații și ofițerii DIICOT au mers și la sediul Primăriei din Borșa de unde au ridicat mai multe documente de la Serviciul de Asistență Socială care să ateste faptul că erau monitorizate și anchetele sociale erau realizate.

”De la noi au ridicat doar acte legate de monitorizarea lor, de anchete sociale dacă știam de situația de acolo” ne-a declarat în exclusivitate Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

Cinci din cele 7 persoane erau în evidenețele Primăriei Borșa, însă două nu avea niciun un fel de document la unitatea administrativă din Maramureș.

Se pare că toate cele 7 persoane cu dizabilități vor fi preluate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Maramureș.

Ce spune DIICOT-ul

La data de 10.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Galați, S.C.C.O. Maramureș, S.C.C.O. Sălaj, S.C.C.O. Bistrița-Năsăud și S.C.C.O. Vrancea au pus în aplicare 19 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Maramureș și Vrancea, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane şi supunerea la muncă forțată obligatorie.

În cauză, s-a reținut că, mai multe persoane vulnerabile cu handicap psihic, internate în Centrele de recuperare și reabilitare a persoanelor cu handicap, situate pe raza județului Vrancea, au fost recrutate prin inducere în eroare, profitând de starea de vădită vulnerabilitate, și, ulterior, transportate în vederea exploatării prin muncă în cadrul unor pensiuni, gospodării și ferme din județul Maramureș. Persoanelor vătămate le-au fost reținute documentele de identitate, acțiune de natură a asigura exploatarea acestora pe o perioadă cât mai lungată.

Persoanele vătămate nu au fost plătite sau au fost plătite mult sub nivelul muncii prestate, au fost adăpostite în condiții necorespunzătoare și exploatate prin recurgerea la amenințări și exercitarea de acte de violență fizică, acte care au terminat o puternică stare de temere în rândul acestora.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Maramureș, au fost conduse 14 persoane despre care există suspiciunea că sunt implicate în desfășurarea activităților infracționale.

Acțiunea beneficiază și de sprijinul Direcției Generale Anticorupție, I.P.J. Maramureș – Serviciul Criminalistic, Inspectoratului de Jandarmi Județean „Pintea Viteazul” Maramureș și Inspectoratului de Jandarmi Județean Vrancea.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

Te-ar putea interesa si

VIDEO /NEPREGĂTIŢI: Prima ninsoare din aceasta iarnă a adus haosul pe şoselele Maramureşului

Redactie

INCONSTIENTA: A FURAT UN BMW, L-A CONDUS BEAT SI FARA PERMIS! S-A OPRIT CU EL INTR-O CASA DIN PETROVA, APOI A FUGIT (FOTO/VIDEO EXCLUSIV)

Vasile Dale

ÎN WEEKEND: 13 incendii de vegetație uscată în Sighetu Marmației, Rozavlea, Ieud, Vălenii Lăpușului, Șișești, Moisei, Baia Mare, Satu Nou de Sus, Tăuții de Sus și Gârdani

Redactie

7 mesaje

EXCLUSIV: Un nou caz de traficanţi de sclavi loveşte Maramureşul. Percheziţii la Poienile de Sub Munte – Stiri din Maramures mai 25, 2023 at 9:14 am

[…] EXCLUSIV SURSE PERCHEZIȚII: BORȘA – Persoane cu dizabilități exploatate fără milă în v… […]

Raspunde
EXCLUSIV: Un nou caz de traficanţi de sclavi loveşte Maramureşul. Percheziţii la Poienile de Sub Munte – Antena24.com mai 25, 2023 at 10:32 am

[…] EXCLUSIV SURSE PERCHEZIȚII: BORȘA – Persoane cu dizabilități exploatate fără milă în vârf… […]

Raspunde
CAZ DE SCLAVIE BORȘA – Judecătorii maramureșeni i-au lăsat liberi sub control judiciar! Trei persoane reținute după ce au exploatat prin muncă forțată persoane cu dizabilități la Borșa. – Stiri din Maramures iunie 23, 2023 at 6:04 pm

[…] EXCLUSIV SURSE PERCHEZIȚII: BORȘA – Persoane cu dizabilități exploatate fără milă în v… borsajudecătorimaramureșmuncă forțatăsclavie borșastiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
PROPRIETARII DE SCLAVI DIN BORȘA au vrut să scape de arestul preventiv sau de cel la domiciliu. Află ce decizie au luat magistrații Tribunalului Maramureș – Stiri din Maramures iulie 28, 2023 at 4:18 pm

[…] persoane reținute după ce au exploatat prin muncă forțată persoane cu dizabilități la Borșa.EXCLUSIV SURSE PERCHEZIȚII: BORȘA – Persoane cu dizabilități exploatate fără milă în v… borsamaramureșpolitiesclavie borșastiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.