BREAKING NEWSImportant

SĂ ÎI SPRIJINIM – Trecere pentru pietoni automatizată inventată de membrii clubului de robotică al Colegiului Tehnic ”George Barițiu”

Consiliul Județean al Elevilor din Maramureș, împreună cu membrii clubului de robotică al Colegiului Tehnic „George Barițiu” au prezentat o inovație ce ar putea, în viitor, salva vieți. Inovația a fost prezentată cu prilejul unui eveniment dedicat Zilei Europei.

Proiectul constă într-o trecere pentru pietoni automatizata, care va fi amplasată în zonele prost semnalizate. Trecerea pentru pietoni va avea senzori, care în momentul în care detectează o persoana, se va lumina. Totodată, indicatoarele rutiere își schimba frecvența luminilor pentru a atrage atenția conducătorilor auto.

Pe timp de noapte, când o persoana este detectată, trecerea pentru pietoni se va lumina cu ajutorul unor reflectoare LED. Ideea proiectului a venit în contextul în care România este prima în Uniunea Europeană în ceea ce privește numărul de persoane rănite și decedate în accidente rutiere. Scopul este acela de a reduce numărul evenimentelor rutiere produse pe trecerile pentru pietoni.

Dacă ați dori să ne ajutați pentru ca ideea noastră să ajungă la cât mai mulți oameni care ne-ar putea susține pentru a patenta proiectului și pentru a-l pune în funcțiune pe străzile din Maramureș. Din Consiliul au fost prezente la prezentarea proiectuui Andreea Cristian (președinte) și Alexandru Ciceu (secretar executiv).

Te-ar putea interesa si

Foto – Aglomeraţie mare la Petea. Românii vin acasă de sărbători – ACTUALIZARE

Redactie

ATENŢIE LA MATERIALE PIROTEHNICE: Bărbat din Săcălăşeni, rănit după ce s-a jucat cu o petardă neexplodată. Fetiţă de 11 ani accidentată tot de o petardă

Redactie

BAIA MARE ŞI SIGHETU MARMAŢIEI: 65 de persoane fizice şi juridice verificate de poliţiştii serviciului de investigare a criminalităţii economice

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.