BREAKING NEWSImportantMaramuresul Istoric

SĂPÂNȚA: Percheziții domiciliare efectuate de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău în urma constatării unor infracțiuni silvice

La data de 11 mai, la ora 20.05, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău, au oprit pentru control, pe raza comunei Săpânța, pe D.J. 183, un tractor agricol care tracta o remorcă cu o axă neînmatriculată și neînregistrată, încărcată cu material lemnos.

La volan a fost identificat un bărbat de 48 de ani din Săpânța care nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Ulterior, tractorul și remorca au fost conduse de către un bărbat de 38 de ani din localitate, la sediul unei societăți comerciale, refuzând să conducă mijlocul de transport la sediul Ocolului Silvic Sighetu Marmației, pentru luarea măsurilor legale și confiscarea materialului lemnos.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit indicii temeinice care indică faptul că bărbatul de 48 de ani a tăiat fără drept arbori nemarcați în regim silvic, aproximativ 6 m.c. material lemnos de esență fag, din fondul forestier de pe raza comunei Săpânța.

Totodată, ieri, 12 mai, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Sarasău, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Maramureș, au pus în executare 2 mandate de percheziții la domiciliul bărbatului de 48 de ani și la sediul unei societăți comerciale din comuna Săpânța.

În urma perchezițiilor desfășurate, la sediul societății comerciale, a fost identificată cantitatea de 6,2 m.c. lemn de foc, esență fag, fără a se deține acte din care să rezulte proveniența certă a materialului lemnos, fapt pentru care s-a dispus ridicarea materialului lemnos și predarea în custodia organelor silvice din cadrul Ocolului Silvic, precum mai multe documente cu însemnări a operațiunilor economice.

De asemenea, s-a dispus sancționarea contravențională a cinci persoane, cu amendă în cuantum de 5000 lei fiecare, pentru împiedicarea organelor de menținere a ordinii publice de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea sau conducerea unei persoane la sediul poliției, fapte comise de aceștia în data de 11 mai 2023.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori,  furt de arbori și tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate.

Te-ar putea interesa si

CAZ DE SCLAVIE BORȘA – Judecătorii maramureșeni i-au lăsat liberi sub control judiciar! Trei persoane reținute după ce au exploatat prin muncă forțată persoane cu dizabilități la Borșa.

Vasile Dale

ACTIVITĂŢI DE INFORMARE: Poliţiştii de le Prevenire, alături de copiii aflaţi în tabără la Handalu Ilbei

Vasile Dale

SUCIU DE SUS: Accident rutiere produs de un conducător auto băut

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.