BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Din salvator…ucigaș! Paramedicul volunar nu i-a răspuns la telefon șefului Poliției Rutiere Maramureș. Cine l-a sfătuit să se predea

Un voluntar italian SMURD a accidentat mortal un bărbat, iar mai apoi s-a făcut nevăzut. El susține că nu a văzut victima. Dar s-ar fi întors de două ori la locul faptei și tot nu a anunțat poliția! Apoi a plecat acasă. A fost sunat de zeci de ori dar nu a răspuns. Inclusiv șeful Poliției Rutiere Maramureș l-a sunat de nenumărate ori, fără niciun rezultat. Totuși, într-un final a răspuns când a fost sunat de fostul lui șef de la Salvamont Maramureș.

Alberto fusese la Sinaia pe munte. A postat pe rețelele de socializare imagini de pe drumul de întoarcere spre Baia Mare. La un moment dat s-a filmat singur circulând pe autostradă cu 200 km/oră!

Azinoapte în Lăpușel a surprins și accidentat mortal cu autoturismul Range Rover pe care îl conducea un bărbat în vârstă de 47 de ani care traversa strada neregulamentar.

”A fost surprins când l-am sunat pentru că ațipise. Am fost sunat de poliție crezând că era salvator montan și avea domiciliul în Baia Mare. Singura chestie pe care am făcut-o a fost să transmit mesajul poliției să îi sune și să meargă să discute cu ei și să nu complice lucrurile. Nu știam exact ce s-a întâmplat. Mi-au spus că a fost un accident rutier cu victimă. El plecase din Salvamont Maramureș de vreo 4 ani. El mi-a spus că din câte își aduce aminte probabil lovise un animal. S-a oprit. El a spus că a revenit de două ori, probabil era într-o stare de șoc” a declarat Dan Benga, șeful Salvamont Maramureș.

Polițiștii s-au întors astăzi la locul faptei pentru a continua ancheta criminalistică. Localnicii erau șocați de cele întâmplate.

”Cel care a comis accidentul nu s-a oprit și a părăsit locul faptei și a fost prins în jurul orie 4 dimineață de către poliție. Se vorbește că s-ar fi întors la locul faptei, eu nu știu exact. Pe cuvântul meu că nu pot să îmi explic de ce nu s-a oprit la locul accidentului, vă pot că asta este un act criminal înfăptuit de o persoană care nu știu… fiind paramedic să nu te oprești tu, să verifici, să vezi despre ce este vorba, fiind și salvamontist, să nu acorzi un minim prim ajutor este inexplicabil” a povestit un localnic.

”Trebuia să oprească și să suporte consecințele. Nu avea cum să scape” spune o localnică.

”Domnul era aici la petrecere la o zi de naștere. A vrut să meargă acasă. O doamna a ieșit să îl conducă și a trecut strada și l-a lovit o mașina care circula cu viteză. A făcut mai rău că a plecat” spune un alt localnic.

În dimineața zilei de marți, șoferul va fi prezentat în fața magistraților maramureșeni cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Cum a devenit cunoscut Alberto Cristaudi

Alberto Cristaudi, italianul în cauză, locuiește în România de 18 ani și a devenit o personalitate cunoscută în urma unui interviu în care a povestit despre decizia sa de a rămâne definitiv în țara noastră. După o scurtă vizită de doar trei zile, el s-a îndrăgostit iremediabil de frumusețea și farmecul acestor meleaguri. 

„Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi, într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e acasă”, povestea Alberto, în interviul acordat în 2022.

Alberto Cristaudi a renunțat la poziția de country-manager la o mare companie străină în propria țară, după cum afirma el în interviul său. A făcut această alegere pentru a se dedica în totalitate pasiunilor sale: natura, pășunile și salvarea vieților oamenilor. A decis să-și urmeze chemarea interioară și să ofere ajutorul său în domeniul salvării vieților, punându-și cunoștințele și abilitățile în slujba comunității. Prin acest gest curajos, el și-a câștigat aprecierea și admirația multor oameni.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: S-a răsturnat cu mașina la întrare în Băsești. O femeie rănită

Vasile Dale

EXCLUSIV VIDEO: Baia Mare a devenit ”RAIUL” consumatorilor de substanțe interzise, alcooliștilor, șoferilor inconștienți dar și a băilor răcoritoare în fântânile arteziene

Vasile Dale

ÎN SERIE PE DN1C: Accidente rutiere în Recea, Lăpușel și la Pădurea Stejarul (galerie foto)

Vasile Dale

2 mesaje

ULTIMĂ ORĂ: Paramedicul voluntar a fost arestat preventiv! El a ucis cu mașina un om și a fugit – Stiri din Maramures mai 16, 2023 at 1:12 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: Din salvator…ucigaș! Paramedicul volunar nu i-a răspuns la telefon șefului …EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN LĂPUŞEL: Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a accidentat mortal un bărbat, apoi a fugit accidentbaia maredn1cimpactlăpușelmaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Attila mai 16, 2023 at 6:36 pm

Omul are prieteni in presa care incearca sa ii spele imaginea, inclusiv prin critica arricolului dvs. Citez din textul lor si adaug comentariul meu:

„să ținem cont de câteva aspecte:
Sutele, poate miile de oameni pe care i-a salvat Alberto până în această seară tragică.”

A luat o viata, nu poate compensa cu 10 „salvari”, pun ghilimele pentru ca e evidenta exagerarea cu salvarea a sute/mii de vieti, a fi voluntar la SMURD nu inseamna automat asta.

„Experiența da acordare a primului ajutor”

Tocmai asta il obliga mai mult decat pe unul fara experienta sa nu fuga ca un las.

„Faptul că nu a consumat băuturi alcoolice”

Asta e regula atunci cand conduci, nu e un merit.

„Totul pare să ne indice că nu este chiar un criminal!”

Corect, ca e din culpa. Dar ceea ce il face „criminal” in sensul generic e lasitatea de care a dat dovada, incercarea de a zadarnici aflarea adevarului cu privire la accident, lipsa de compasiune pentru victima si neasumarea responsabilitatii.

Faptul ca s-a vorbit/scris despre voluntariatul lui (trecut) nu inseamna nicidecum ca s-a facut campanie impotriva voluntariatului. Ci doar ca s-a devoalat caracterul unuia care in spatele imaginii de erou este doar un laș. Atat.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.