BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN LĂPUŞEL: Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a accidentat mortal un bărbat, apoi a fugit


Tragedie azi noapte pe DN 1C, pe raza localităţii Lăpuşel, un tânăr cetăţean italian era la volanul unui autoturism, iar la un moment a surprins şi accidentat mortal un localnic în vârstă de 47 de ani. Numai că în loc să oprească şi să-i dea primul ajutor a părăsit locul accidentului.

Conform surselor noastre, Alberto (fost salvamontist, paramedic SMURD, fost scafandru profesionist în Maramureş, actualmente ar fi salvamontist în zona Sinaia și paramedic volunar UPU SMURD Baia Mare) s-ar fi întors la locul faptei de 2 ori, însă ar fi declarat anchetatorilor că nu a văzut victima.

Echipajele de poliţiei sosite la faţa locului au demarat cercetările şi au reuşit să dea de urma italianului după câteva ore. L-au dat inclusiv la consemn la frontieră, iar şeful Poliţiei Rutiere Maramureş a încercat de nenumărate ori să-l contacteze telefonic pentru a se preda. În cele din urmă Albero a făcut acest lucru, iar acum este în audieri în faţa procurorilor şi poliţiştilor maramureşeni.

El este anchetat pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi părăsirea locului accidentului. De menţionat şi faptul că el nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice în momentul producerii accidentului.

Alberto a fost reţinut pentru 24 de ore şi dus în arestul IPJ Maramureş.

Ce spune IPJ Maramures

La data de 14 mai a.c., în jurul orei 23.50, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe D.N. 1C, în localitatea Lăpușel.

Deplasați la fața locului, din primele verificări efectuate, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 47 de ani, din Lăpușel, care se deplasa în calitate de pieton, a fost accidentat mortal de către un autoturism, care se deplasa înspre municipiul Baia Mare.

După producerea impactului, conducătorul autoturismului a părăsit locul producerii evenimentului rutier, fără încuviințarea polițiștilor.

Circulația s-a desfășurat alternativ pe un singur sens timp de două ore.

În urma activităților desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier, a fost identificat conducătorul auto, ca fiind un cetățean italian, de 45 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Acestuia i-au fost recoltate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Față de acesta, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat în fața instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și părăsirea locului accidentului.

Alberto Cristaudi îşi lăsase jobul de birou pentru a deveni voluntar, din dorinţa de a salva vieţi

Italianul Alberto Cristaudi locuieşte în România de 18 ani. A devenit celebru, după un interviu în care a povestit cum a luat decizia de a rămâne definitiv în ţara noastră, după o vizită de doar trei zile în urma căreia s-a îndrăgostit iremediabil de aceste meleaguri.

„Când locuieşti în străinătate ai un sentiment de dezorientare. La un moment dat nu mai înţelegi unde-i casa ta, încotro te îndrepţi, cine eşti tu, unde ţi-s rădăcinile. De fiecare dată când mergeam în Italia ziceam că merg acasă. Când plecam de acolo, ziceam că vin acasă. Eram confuz. Şi într-o zi, după ce am fost într-un loc superb la Cheile Lăpuşului, unde m-am simţit foarte bine, am decis că aici e ‘acasă'”, povestise Alberto într-un interviu din 2022.

Şi-a lăsat ţara, spunea el, postul de country-manager la o mare companie străină, pentru a se ocupa doar de pasunile lui, natura şi salvarea vieţilor omeneşti.

Te-ar putea interesa si

SPARGERE LA SIGHET: Butelii de aragaz, furate dintr-un magazin alimentar (FOTO)

Vasile Dale

FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Băimărenii sunt îngroziți – ”Lupte de stradă” între haitele de maidanezi din oraș

Vasile Dale

ÎNGRIJORĂTOR: 10 copii cu gripă în școlile din Baia Mare, Vișeu de Sus și Moisei

Vasile Dale

2 mesaje

EXCLUSIV VIDEO: Din salvator ucigaș! Nu i-a răspuns la telefon șefului Poliției Rutiere Maramureș. Cine l-a sfătuit să se predea – Stiri din Maramures mai 15, 2023 at 10:13 pm

[…] EXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN LĂPUŞEL: Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a acci… accidentbaia maredn1cimpactlăpușelmaramureșpolitierange roverstiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
ULTIMĂ ORĂ: Paramedicul voluntar a fost arestat preventiv! El a ucis cu mașina un om și a fugit – Stiri din Maramures mai 16, 2023 at 1:13 pm

[…] nu i-a răspuns la telefon șefului Poliției Rutiere Maramureș. Cine l-a sfătuit să se predeaEXCLUSIV / TRAGEDIE ÎN LĂPUŞEL: Un celebru voluntar italian SMURD, Salvamont şi scafandru a acci… accidentbaia maredn1cimpactlăpușelmaramureșpolitiestiri baia marestiri maramuresDistribuie0 […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.