Important

Membrii SLI MM, în grevă de avertisment miercuri, 17 mai

Membrii Sindicatului Liber din Învățământ Maramureș (SLI MM) se vor afla miercuri, 17 mai, în grevă de avertisment. Acțiunea - organizată la nivel național de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, la care SLI MM este afiliat - se va desfășura între orele 11 și 13, în toate unitățile și instituțiile de învățământ în care există membrii SLI MM.
Această formă de protest este cauzată de nesoluționarea revendicărilor sindicale privind drepturile cuvenite întregului personalului din învățământ și precede, conform legii, Greva generală. 

În baza rezultatului referendumului desfășurat în rândul membrilor FSLI a rezultat că 71,29% dintre membri de sindicat, la nivel național, respectiv 74,14 %, la nivel județean, sunt de acord cu declanșarea grevei generale începând cu data de 22 mai 2023.
Trebuie precizat că greva de avertisment se desfășoară cu prezența greviștilor în școală sau sala de clasă. Liderii SLI MM au notificat, în scris, conducerea unității de învățământ în legătură cu această formă de protest, urmând să se organizeze, la nivelul fiecărei unități școlare, comitete de grevă care vor funcționa pe toată durata grevei (de avertisment și generală) și participa la toate acțiunile administrative care se impun.
SLI MM susține și se implică activ în toate aceste acțiuni de protest prin care solicită respectarea drepturilor tuturor angajaților din învățământ.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Fântâna arteziană din Parcul Central Baia Mare transformată în loc de bălăceală de copiii de etnie rromă

Vasile Dale

Consiliul Județean Maramureș: Îndemn la donare de sânge

Redactie

Forza Zu se va organiza anul acesta în Baia Mare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.