Important

Poliţiştii desfăşoară campania ,, Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI” la Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare.Poliţiştii desfăşoară campania ,, Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI”

La data de 15 mai, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară au desfășurat o activitate preventiv-informativă la Colegiul Național Vasile Lucaciu Baia Mare.

Activitatea a fost desfășurată în cadrul Campaniei ,, Ia ATITUDINE, spune STOP VIOLENȚEI”, organizat de către Ministerul Educației împreună cu Ministerul Afacerilor Interne. Campania își propune ca obiective: familiarizarea cu noțiunile de violență școlară, bullying, precum și cu consecințele negative pe care aceste fenomene le au asupra dezvoltării psihologice a elevilor. De asemenea, se urmărește formarea și dezvoltarea la elevi a comportamentelor nonviolente, de acceptare și toleranță.

În cadrul acestei campanii, va avea loc și un concurs prin care elevii a peste 50 unități de învățământ preuniversitare din județul Maramureș se vor întrece prin realizarea unor materiale, care vor cuprinde viziunea lor despre prevenirea violenței școlare.

Câștigătorii celor 3 categorii de participanți ( ciclul primar, gimnazial și liceu) vor reprezenta județul Maramureș la etapa națională ce va avea loc în data de 15.06.2023 la București.

Cuvintele celebrului scriitor Lev Tolstoi, ar trebui să fie un bun prilej de reflexie pentru fiecare elev, dascăl și părinte: “ Orice reformă impusă prin violență nu va îndrepta răul: ÎNȚELEPCIUNEA nu are nevoie de VIOLENȚĂ!” Așadar, alegeți să fiți înțelepți!

Te-ar putea interesa si

Republica Moldova si Ucraina se pot baza pe experiența si pe parteneriatul cu România pentru aderarea la UE

Redactie

“Conectat la viitor – sens și dezvoltare” – proiect pentru tinerii din Maramureș

Redactie

RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE 16-17 SEPTEMBRIE PE PERIOADA DESFĂŞURĂRII CONCURSULUI BAIA MARE HALF MARATHON

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.