BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: POIENILE DE SUB MUNTE – Cinci bărbați din Ucraina salvați din vârful munților de polițiștii de frontieră maramureșeni

Intervenție de recuperare a cinci cetățeni ucraineni din vârful munților Maramureșului, în zona comunei Poienile de Sub Munte. Cei cinci au trecut ilegal granița din țara vecină fiind descoperiți de polițiștii de frontieră care supravegheau frontiera româno-ucraineană.

După câteva ore pe un traseu extrem de dificil cei cinci bărbați au fost coborâți de pe munte și au fost duși la sediul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației pentru a fi audiați. Se pare că aceștia au declarat că au fugit din calea războiului pentru a nu fi trimiși pe front.

Vă reamintim că în Ucraina legea interzice ca bărbații cu vârste între 18 și 60 de ani să părăsească teritoriul țării în perioada războiului cu Rusia.

Să mai spunem că de la începutul războiului în zona de munte a Maramureșului 4 bărbați și-au pierdut viața după ce au trecut ilegal granița în România.

ACTUALIZARE – ITPF Sighet

Cetățeni ucraineni depistați la frontieră Maramureșului cu Ucraina

*Ieri, 15 mai 2023, la ora 21.20, lucrătorii noștri din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de sub Munte au depistat în apropierea frontierei de stat pe direcția localității Repedea, 3 cetățeni ucraineni, bărbați, după ce au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România.

*Și azi, în jurul orei 11.00, polițiștii de frontiera din cadrul aceluiași sector au depistat pe aceeași direcție înca 2 cetățeni ucraineni.

Cei cinci cetățeni ucraineni sunt bărbați cu vârste cuprinse între 22 și 26 de ani.

Toți cetățenii ucraineni au solicitat o forma de protectie statului român, fapt pentru care s-au demarat procedurile specifice în astfel de cazuri.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

ȘEDINȚĂ DE CONSILIU LOCAL CU SCANDAL: A fost cerută demisia viceprimarului de Sighet, Beres Ildiko, după scandalul privind concursul pentru ocuparea postului de șef birou Administrativ în Primărie

Vasile Dale

ȘI AM AVUT DREPTATE: 1.000 mc de lemn au fost tăiați ilegal de la OS Poieni conform raportului Ministerul Mediului. DS Maramureș ”mătură” gunoiul sub preș

Vasile Dale

EVALUAREA NAȚIONALĂ ÎN MARAMUREȘ: 163 de elevi nu s-au prezentat astăzi la examen

Vasile Dale

1 mesaj

alex mai 18, 2023 at 6:38 am

E bine ca e defrisata toata padurea pe partea noastra de granita, ca altfel ar muri mai multi acolo.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.