BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

OPINIE – Cum își permit infractorii să arunce cu dejecții în polițiști!

Un individ recidivist dovedit, condamnat dar și anchetat în mai multe dosare penale de către un polițist de la Vișeu, a „împroșcat” ieri cu dejecții pe paginile de socializare. Cum este posibil ca astfel de abjecții să fie publice în social-media doar cei de la facebook.com pot răspunde.

Dar să revenim. ”Uitați pedofilul! Stă în poliție și mai multe aburește minore să întrețină relații sexuale cu ele. Este organ de stat. Ce se petrece oameni buni. Vă rog distribuiți… Alo DNA ce faceți? Dormiți. Am luat 1 ani și 8 luni că am băut o bere și am făcut scandal și el că violează minore e liber. Prezint dovezi și filmulețe în fața instanței și dacă nici atunci nu se face dreptate sunt nevoit să mi-o fac singur” – este una dintre abjecțiile aruncate în spațiul public de individul din Vișeu de Sus.

Ce vrea de fapt infractorul

Am încercat și noi să aflăm cum stau de fapt lucrurile și care este adevărul din spatele acestor acuze, la prima vedere deosebit de grave. Conform surselor noastre polițistul vizat de acest individ a instrumentat mai multe dosare penale în care acuzatorul, Cătălin, a fost vizat în mod direct. De ce oare? Simplu, credem noi: pentru ca anchetele penale să fie oarecum lăsate ”mai moale”.

În anul 2014 individul a fost reținut pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. În 2015 a fost internat într-un centru educativ pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. Un an mai târziu (2016) individul a fost condamnat pentru comiterea infracțiunilor de furt calificat și distrugere. Apoi în 2017 a fost condamnat la 4 ani de închisoare pentru infracțiunea de tâlhărie calificată. A fost liberat în anul 2020. Nu a stat prea mult cuminte, astfel că în anul 2021 s-a pus în mișcare acțiunea penală pe numele lui pentru comiterea infracțiunii de violență în familie. În 16 mai 2023 a fost condamnat la 1 an și 8 luni închisoare cu executare pentru infracțiunea de violență în familie. E drept că e în primă instanță și are drept de recurs. Să mai spunem că a fost internat de mai multe ori la Spitalul Sighetu Marmației, Secția Psihiatrie. De menționat este și faptul că în multe dintre aceste dosare penale a lucrat polițistul vizat de ticăloşiile aruncate în social-media de individul în cauză.

Nu putem să nu ne întrebăm cine îi apără pe polițiști de asemenea specimene? Sindicaliștii din poliție oare ce fac? Ce spun? Cum îi apără? Cum apără imaginea polițiștilor dar și a instituției numită Poliția Română?

E drept, polițistul vizat poate să îl acționeze în instanță în civil pentru defăimăre și poate cere daune morale. Are vreun rost? Când în România până la o sentință definitivă un proces în civil durează ani de zile. Și în tot acest timp imaginea unui om este terfelită într-un mod pur și simplu abject.

Sindicaliștii din Poliție reacționează

”Ani de zile, legile din România au fost croite în așa manieră încât balanța ,,echității” să încline întotdeauna în favoarea persoanelor certate cu legea. Am sesizat de foarte multe ori faptul că legea sancționează iîn mod incorect faptele săvârșite în dauna polițiștilor (chiar si din perspectivă penală observăm faptul că instanțele aplică foarte multe pedepse fără executare, aspect absolut revoltător).

Cu atât mai mult instituția Poliției Române, nu își apără în nicio manieră angajații, care, din ce în ce mai des se văd batjocoriți, defăimați, insultați, linșați mediatic, pe diferite canale publice sau în social media, de diferite persoane certate cu legea, cu scopul clar al intimidării oamenilor legii.

Până în prezent Sindicatul Europol a reprezentat zeci de colegi aflați în situații similare atât prin acțiuni civile în instanță cât și prin sesizări făcute instituțiilor abilitate din România. Și în acest caz organizația noastră va acorda sprijin deplin colegului nostru” ne-a transmis Andrei Ionuț Pop, liderul Sindicatului Europol Maramureș.

foto principal: Facebook.com

Te-ar putea interesa si

MECI CARITABIL: ”Dăruind vei dobândi” – sprijin pentru Iannis și Ayan

Vasile Dale

Tânără din Coltău, scăpată de un bărbat cu spirit civic din mâinile concubinului

Redactie

FOTO: Un bărbat ucrainean s-a prăbușit în PTF Sighetu Marmației. A intervenit imediat echipajul SMURD

Vasile Dale

1 mesaj

Lege și dreptate mai 17, 2023 at 2:33 pm

Tînărul spune că are dovezi ,dacă este așa ,să le prezinte public chiar pe facebook ,deoarece despre procurorul din oltenia se aude numai de rău!!!

Dacă tînărul doar aduce defăimare în spațiu public să fie dus la psihatrie , și europol ar trebui să ceară reintroducerea infracțiuni de defăimare ,doar pe bază de plîngere penală la poliție ,dacă aceasta se dovedește video sau înscris (înscrisuri pe pagini de socializare) de către victimă!!!

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.