BREAKING NEWSEvenimentRecomandate

DUPĂ 9 ANI, ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ – Zidul de pe Horia 46A și 46 B ridicat la inițiativa edilului Cherecheș trebuie DEMOLAT în 3 luni (VIDEO)

Asociația ”Loving Colours” înființată în noiebrit 2017 de activistul social Mugur Vărzariu promovează drepturile fundamentale ale omului și combate discriminarea. Această asociația s-a ”ocupat” și de celebrul zid ridicat la inițiativa (așa îi place să spună, n.r.) primarului Cătălin Cherecheș.

Acest zid, ulterior pictat, a îngrădit practic două blocuri sociale de pe strada Horia din Baia Mare. Imobile locuite în proporție de aproape 100% de persoane de etnie rromă. Sub umbrela protejării copiilor etnicilor rromi de a ajunge în stradă și a fi accidentați de autoturisme, s-a ridicat zidul care a făcut înconjurul lumii la toate televiziunile dar și în presa scrisă sau online.

În 2019 Asociația ”Lovind Colours” a sesizat CNCD cu privire la situația de segregare a rromilor din municipiul Baia Mare, situația ce a luat naștere odată cu adoptarea de către Consiliul Local al Municipiului Baia Mare a Hotărârii nr. 12/2011 și a Hotărârii r. 384/2013. CNCD respinge sesizarea ca fiind tardivă. Un an mai târziu, în martie 2020, admite în unanimitate sesizarea și sancționează Primăria Baia Mare.

În mai 2020, Asociația ”Loving Colours” cheamă în instanță Primăria Baia Mare și cere demolarea zidului. În ianuarie 2021 are loc primul termen de judecată. În 22 mai 2023 – se dă prima sentință: OBLIGAȚIE DE MOLARE ÎN 3 LUNI DE LA PRONUNȚARE!

Ce spune INSTANȚA

Soluția pe scurt: Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de către reclamanta Asociația Loving Colours în contradictoriu cu pârâta UAT Municipiul Baia Mare și pârâta Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. OBLIGĂ pârâta UAT Municipiul Baia Mare, prin PRIMAR, la demolarea împrejmuirii edificate de pârâtă pe strada Horia nr. 46A și 46B, ca măsură de restabilire a situației anterioare discriminării, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri.

Autorizează reclamanta la efectuarea lucrărilor de demolare a împrejmuirii edificate de pârâtă pe strada Horia 46A și 46B pe cheltuiala pârâtei, în caz de neindeplinire a obligației de către pârâtă în termenul stabilit.

Respinge în rest cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată. Ia act că nu s-au solicitat cheltuieli de judecată.

Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Baia Mare. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței, astăzi 22 mai 203.

Vezi aici întreaga poveste a ZIDULUI din Baia Mare.

Te-ar putea interesa si

SMART ELEPHANT BOOKS aduce în România franciza ElefantulMeu.ro – Cărți personalizate pentru copii

Redactie

EXCLUSIV FOTO: ”DICTATURĂ” la Școala Profesională Nr. 1 Vișeu de Sus. Mămică înjurată și îmbrâncită. Directoarea s-a baricadat în școală (actualizare)

Vasile Dale

Miracol la biserica arsă de Florii, din Borșa. Sute de credincioși au venit să vadă minunea

Vasile Dale

3 mesaje

dan mai 23, 2023 at 1:12 pm

Activistul asta e un batut in cap. Nu stie ca zidul este o protectie sa nu iasa in strada copiii care se joaca. Au fost accidente din aceasta cauza, dar asta nu se stie. Cite case au garduri/ziduri spre strada? Berbecul asta de ce nu da in judecata proprietarii ca se aotoclaustreaza in curte? Si spitalul de psihiatrie din Baia Mare are gard. Nu ar fi bine sa treca dincolo de el? Asa se ocupa timpul judecatorilor, cu maruntisuri care incarca munca lor, ca, de, nu poti neglija dreptul omului la a face reclamatii. Vae victis.
PS
Priviti-i ochii din poza. E Mesia care darima Templul, dar nu il poate reconstrui in minuscula lui viata si vor mai fi puradei care vor sari in strada in fata masinilor.

Daca acest „activist” ar pune la plata pe tiganii care locuiesc in cladirile Cupromului pe care le-au devastat, s-ar aduna bani buni pentru a face locuinte sociale pentru cei care stiu sa traiasca in comunitate.

Mai merita sa discutam despre neica nimeni care se afla in treaba, bazat pe lozincile protectiei minoritatilor?
Despre sapun si apa nu vorbeste.

Raspunde
vera mai 24, 2023 at 4:43 pm

Ar fi bine sa faceti un inventar cu toate zidurile din tara si sa le daramarti,Lipsa de ocupatie ii face pe un om sa nu vada realitatea.Ce drepturi le sant incalcate?Dupa cele filmate si vazute in zona altceva nu ati gasit.Platiti sa se faca curatenie,zugravit,terase,un magazin alimentar,un barulet.Lasati gardul acolo ca sta bine,nu ies in strada copii.Renovati totul si peste un an doi,luati de la inceput totul.Oare drepturile mele ca contribuabil nu-mi sant incalcate,ma dus la munca,platesc taxe si impozite si altii nu platesc si nu vor plati niciodata nimica la stat,numai vor primi.De unde vor primii ,de la noi care muncim pe branci.In interviu o mama zicea ca zidul e bun ca nu ies in strada copii si are dreptate.Lasa aiurelile domnule si te ocupa de altceva,revino-ti. la normal.
Pe unde erai matale cand sau renovat blocurile si au beneficiat de toate conditiile? Si sa revii peste cateva luni sa vezi rezultatul si apoi sa zici drepturile omului si discriminare.

Raspunde
DUPĂ 10 ANI, ESTE DEFINITIVĂ– Zidul de pe Horia 46A și 46 B ridicat la inițiativa fugarului Cherecheș trebuie DEMOLAT în 3 luni (VIDEO) – Stiri din Maramures februarie 16, 2024 at 3:10 pm

[…] DUPĂ 9 ANI, ÎN PRIMĂ INSTANȚĂ – Zidul de pe Horia 46A și 46 B ridicat la inițiativa edi… baia marecătălin cherecheșfugar cherecheșmaramureșprimăria baia marestiri baia marestiri maramureszid horia baia marezid rromiDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.