Important

Invitaţie la concerte de muzică clasică destinate copiilor şi tinerilor din Maramureş, proiect „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În perioada 22 – 23 mai 2023, Fundația Culturală EUROART va organiza o serie de patru concerte educative de muzică clasică pentru copii și tineri, interpretate de muzicieni ai Filarmonicii de Stat ,,Dinu Lipatti” din Satu Mare, moderat și dirijat de Dalma Toadere. Evenimentele vor avea loc în Dumbrăvița, Copalnic Mănăștur, Șomcuta Mare și Mireșu Mare, aducând laolaltă copii din școala primară, dupa urmatorul program:
Programul concertelor
22 mai – Dumbrăvița și Copalnic Mănăștur

  • ora 9:00 – Căminul Cultural din Dumbrăvița
  • ora 12:00 – Căminul Cultural din Copalnic Mănăștur
    23 mai – Mireșu Mare
  • ora 12:00 – Căminul Cultural din Mireșu Mare
    Concertele educative “Arca lui Noe” sunt organizate în cadrul proiectului „Concerte educative pentru copii și tineri” depus în cadrul apelului de proiecte „PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”, cod PNRR/2022/C11/I5-1.
    Proiectul „PNRR. Finanțat de Uniunea Europeană – UrmătoareaGenerațieUE” își propune organizarea a 11 concerte educative pentru copii și tineri și a unui concert de muzică clasică, în 12 localități din județul Maramureș cu populație sub 50.000 locuitori, care vor avea un dublu beneficiu: vor reduce deficitul de ofertă culturală în 8 orașe mici și 4 comune și vor crește abilitățile culturale a 1900 de elevi, participanți direcți și activi la concertele educative.

Concertul educativ – o manifestare muzicală oferită în scop cultural pedagogic.

Educația muzicală are rolul de a lărgi orizontul muzical al copiilor, mărind cercul preferințelor lor muzicale. Expunerea frecventă la muzică clasică în general, ca și ascultatul repetat al acelorași lucrări sunt strategii de influențare a preferinței celor mici. Concertele educative oferă o astfel de pregătire prealabilă a publicului. De asemenea, diferitele activități din sala de clasă (dirijat, acompaniat ritmic) îi familiarizează pe copii cu muzica pe care o vor asculta în concert cu mai multă plăcere și mai mare concentrare.
O minunată călătorie plină cu descoperiri din lumea muzicii, a instrumentelor și-a muzicienilor.
Seria de concerte educative va continua cu un concert de gală în luna iulie și alte șapte reprezentații, în localitățile Sighetu Marmației, Baia Sprie, Cavnic, Seini, Târgu Lăpuș, Tăuții Măgherăuș, Vișeu de Sus (în lunile septembrie și octombrie 2023).
Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.


Pentru detalii contactați: Mihai Corlan, Fundația Culturală Euroart – [email protected], 0740 195 859

Te-ar putea interesa si

MOTOCICLIŞTI ŞI POLIŢIŞTI UNIŢI: Marş moto „Respect în trafic 2018”, în Baia Mare

Vasile Dale

SERVICIUL DE TELECOMUNICAŢII SPECIALE: Facilități de transmitere a coordonatelor GPS la iniţierea apelului 112

Vasile Dale

Ordine de protecție emise de polițiștii maramureșeni. Şapte femei, victimele unor agresiuni

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.