BREAKING NEWSMaramuresul IstoricRecomandate

Focuri de armă şi ţigări în valoare de 53.000 lei confiscate la Valea Vişeului

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Valea Vișeului au descoperit şi ridicat în vederea confiscării dintr-un autoturism abandonat pe un drum forestier peste 4.500 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 53.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 23.05.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Valea Vișeului, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.00, pe raza localității Valea Vișeului, lucrătorii noștri au observat un autoturism de teren care se deplasa dinspre frontieră către interiorul țării, pe un drum forestier.
La puțin timp, polițiștii de frontieră au observat că autoturismul se oprește, din interior au ieșit doi bărbați și au fugit în direcții diferite, ignorând somațiile verbale ale lucătorilor noștri, precum și cele 3 focuri de avertisment transe în plan vertical, conform prevederilor legale.

S-au dispus măsuri de monitorizare a zonei în vederea identificării și reținerii persoanelor care au fugit, iar în interiorul autoturismului de teren marca Volkswagen Touareg, cu număr de înmatriculare specific Franței, au fost observate mai multe colete voluminoase care conțineau țigări.

S-a luat măsura conducerii mijlocului de transport cu țigări la sediul sectorului, în vederea continuării cercetărilor. În urma inventarierii coletelor din mașină, a rezultat cantitatea de 4.510 pachete de ţigări, în valoare de 53.000 lei.

Autoturimul în valoare de 25.000 lei a fost indisponibilizat la sediul instituției, iar întreaga cantitate de țigări a fost ridicată în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus.

Te-ar putea interesa si

CASCADORIE LA SIGHET: S-A DAT PESTE CAP CU MASINA INTR-UN SENS GIRATORIU. O PERSOANA RANITA (FOTO – ACTUALIZARE)

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO ŞOCANT: Un tânăr a căzut secerat pe iarbă în centrul Băii Mari. Se pare că ar fi consumat droguri

Vasile Dale

FOTO CITITORI: Locuitorii de pe strada Valea Vinului reclamă că gunoiul nu s-a ridicat de o lună

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult