BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV: Un nou caz de traficanţi de sclavi loveşte Maramureşul. Percheziţii la Poienile de Sub Munte, Borșa și Vișeu de Sus

Urmare a celor peste 300 de percheziţii realizate la nivel naţional Maramureşul iese din nou în evidenţă cu un nou caz de sclavie. Ţi de această dată conform surselor noastre procurorii DIICOT sprijiniţi de ofiţerii antimafia au descins pentru a doua oară în această lună la Borşa. Acolo a fost descoperit o nouă grupare care se ocupa cu recrutarea persoanelor vulnerabile care erau puse să muncească forţat cazate în condiţii mizerabile şi ameninţate zi de zi.

Mai mult, percheziţii au loc şi la Poienile de Sub munte , acolo unde forţele de intervenţie au identificat o grupare infracţională care se ocupa cu traficul de droguri de risc şi de mare risc. Sursele noastre spun că drogurile ar fi fost aduse din Belgia şi distribuite în întreg Maramureşul Istoric. În acest caz, alături de ofiţerii antidrog români au lucrat şi poliţiştii belgieni, care de altfel au venit în Maramureş cu un mandate european de extrădare pe num ele unui localnic.

ACTUALIZARE

La data de 25.05.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Maramureș și B.C.C.O. Cluj-Napoca au pus în aplicare 9 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Turda, Vișeu de Sus și Borșa, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, cercetări efectuate în baza unui ordin european de anchetă.

În cauză s-a reținut că, mai multe societăți comerciale, specializate în plasarea forței de muncă, au recrutat cetățeni, din spațiul european, pe care i-au transportat pe teritoriul Belgiei, pentru a desfășura activități lucrative, în acest mod eludând cotizațiile sociale obligatorii, adesea fără contract și fără a fi supuși securității sociale în țara de origine.
La activități au participat și trei polițiști din cadrul Poliției Judiciare Federale din Bruxelles.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.

CITEŞTE ŞI

Te-ar putea interesa si

ARESTAT PREVENTIV: Băimăreancă bătută de fostul iubit. Bărbatul a escaladat blocul și prin balcon a năvălit în apartament

Redactie

ZIUA ACCIDENTELOR ÎN MARAMUREŞ: Un camion a trecut peste picioarele unei fetiţă în Borşa, coliziune în Baia Mare

Redactie

ULTIMA ORA: IMPACT VIOLENT PE DN1C IN LAPUSEL. DOUA MASINI S-AU FACUT PRAF (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.