EvenimentTara Chioarului

MIREȘU MARE – EVENIMENT: Concert de muzică clasică în pădurea Bavna

Luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii (Sfânta Treime), un eveniment cultural deosebit: un concert de muzică clasică va avea loc începând cu ora 17.00 în pădurea Bavna.

Pentru a ajunge la locul de desfăşurare, de pe strada Bavna din satul Lucăceşti urmăriţi indicatoarele speciale dedicate evenimentului.

Evenimentul este organizat de Primăria Mireşu Mare, sub patronajul Academiei Române, cu sprijinul Direcţiei Silvice Maramureş şi al Ocolului Silvic Şomcuta Mare.



Pădurea Bavna ori Cogna este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Maramureș în apropierea satelor Lucăcești (comuna Mireșu Mare) și Fersig (comuna Satulung). Are denumirea oficială de ”Rezervația de stejar pedunculat Bavna” cu o suprafață de 26 hectare.

Este casă pentru Stârcu cenușiu și Laleaua Pestriță.

Te-ar putea interesa si

După 16 ani, primul automotor ucrainean face o cursă de probă pe linia Berlibas (UZ) – Valea Vișeului (CFR), linie de tranzit la granița cu Ucraina!

Vasile Dale

GALERIE FOTO: Două mașini s-au ciocnit între Cavnic și Șurdești. Se circulă alternativ (actualizare)

Vasile Dale

ÎNCEPE IMUNIZAREA: 210 doze de vaccin ajung în Maramureş. Cadre medicale de la Spitalul TBC sunt primii vaccinaţi împotriva COVID-19

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult