EvenimentTara Chioarului

MIREȘU MARE – EVENIMENT: Concert de muzică clasică în pădurea Bavna

Luni, 5 iunie, în a doua zi de Rusalii (Sfânta Treime), un eveniment cultural deosebit: un concert de muzică clasică va avea loc începând cu ora 17.00 în pădurea Bavna.

Pentru a ajunge la locul de desfăşurare, de pe strada Bavna din satul Lucăceşti urmăriţi indicatoarele speciale dedicate evenimentului.

Evenimentul este organizat de Primăria Mireşu Mare, sub patronajul Academiei Române, cu sprijinul Direcţiei Silvice Maramureş şi al Ocolului Silvic Şomcuta Mare.


Pădurea Bavna ori Cogna este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Maramureș în apropierea satelor Lucăcești (comuna Mireșu Mare) și Fersig (comuna Satulung). Are denumirea oficială de ”Rezervația de stejar pedunculat Bavna” cu o suprafață de 26 hectare.

Este casă pentru Stârcu cenușiu și Laleaua Pestriță.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE 3: 5 VICTIME IN URMA IMPACTULUI DINTRE DOUA MASINI. UN VEHICUL A LUAT FOC (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

Ca americanii pe granița US – Mexic: Ford Ranger Double Cab Raptor 4×4 pentru zona alpină din Maramureș vor intra în dotarea Poliţiei de Frontieră Maramureș. Urmează să fie cumpărate și drone (FOTO)

Vasile Dale

INTERVENŢIE DE URGENŢĂ: Femeie în stare gravă cu simptome COVID, în Valea Sasului. Au intervenit salvamontiştii vişeuani

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult