Important

Workshop pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”, organizat de Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș

Obiectivul principal al Organizației de Management al Destinației Județene (OMD) Maramureș este acela de a promova la nivel național și internațional turismul maramureșean.

Pentru a atinge acest obiectiv, în data de 25 mai, directorul executiv al OMD Maramureș, Paul Habina, împreună cu specialiști și cadre universitare active în domenii precum istorie, artă și design grafic au participat la workshop-ul pe tema ”Creionarea personajului Pintea Viteazul”. Obiectivul seminarului a fost identificarea celor mai bune piste pentru crearea unei rute culturale în Maramureș, conceput pentru a atrage turiștii care sunt interesați de partea activă pe care o oferă județul, prin diversitatea naturală din zonă.

”Turismul activ este unul pe care trebuie să ne focusăm în Maramureș, iar pentru a-l face mai atrăgător și interactiv, dorim să integrăm un personaj istoric în această rută culturală. Haiducul Pintea Viteazul este cea mai bună asociere, fiind un haiduc, dar și-o personalitate marcantă a istoriei noastre, care a cutreierat tot Maramureșul”, a declarat Paul Habina, director executiv al Organizației de Management al Destinației Județene Maramureș.


Invitații prezenți la dezbatere au fost Dr. Gabriel-Virgil Rusu de la Institutul de istorie „George Barițiu” al Academiei Române din Cluj-Napoca, conf. univ. dr. Gabriela Ilieș de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Extensia Sighetu Marmației, asist. univ. drd. Florin-Vasile Pop de la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Centrul Universitar Nord din Baia Mare, etnolog Pamfil Bilțiu, Vasile Chira, student etnologie CUNBM, Teofil Ivanciuc, consultant în turism, Alex Scarlat, graphic designer, Ioan Miron, tattoo artist „Tattoo de Maramu”, precum și reprezentanți ai OMD Maramureș.

Te-ar putea interesa si

FOTO/VIDEO: Fifty Shades of… Orban. Ludovic Orban. Jurnaliști luați peste picior de premier

Redactie

25 MARTIE: Festivităţi în Baia Mare ocazionate de Ziua Poliţiei Române

Vasile Dale

INTERVIN POMPIERII: Foc la o casă de locuit şi incendiu de litieră în Borşa (FOTO)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult