BREAKING NEWSImportant

27 mai Ziua Internațională a Medicinei de Urgență

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Baia Mare este locul unde ajung, in primul rând, cazurile cele mai grave din județ. Pacienți în stare critică, bolnavi care acuză dureri insuportabile. Lucrurile se desfășoară în ritm alert și adesea se ajunge la epuizare. Și, totuși, personalul din Urgență trebuie să se redreseze rapid. Nu sunt permise erorile, urgențele sunt imprevizibile. Acum pacientul este bine, după câteva momente poate intra în stop cardio respirator, în ciuda tuturor eforturilor.

Medicina de urgență este considerată, și pe bună dreptate, una dintre cele mai solicitante ramuri ale medicinei. Aici totul se face în echipă. De asemenea, personalul trebuie să funcționeze ca un puzzle. Nu e loc de orgolii, mândrie, supărare. Nu există “eu am fost mai bun”. Fără infirmiere, fără asistente, fără personal auxiliar și, evident, fără medici, nu există întreg și nici rezultatele scontate.

Doar astfel, orice viață salvată devine o victorie. O victorie de care nu ai timp să te bucuri, pentru că trebuie să continui să îți faci treaba, în ciuda stresului, oboselii sau afluxului de pacienți.

Astăzi, este cel mai bun moment să-i aducem în prim-plan pe toți profesioniști care deservesc UPU SMURD a Spitalului Județean de Urgență Baia Mare coordonați de medicul Juca Dacian. Vă mulțumim vouă, tuturor celor implicați în asistența medicală de urgență, medici, asistenți medicali, alte categorii de personal, le mulțumim pentru dăruire, altruism și perseverență. Le dorim cât mai multe realizări și izbândă în îndeplinirea nobilei lor misiuni, aflată în slujba comunității. Celor care, neobosiți, smulgeți suflete din ghearele morții.

Și poate nu întâmplător, 27 mai este Ziua Națională a Psihologilor. Psihologul este “medicul” care vindecă rănile sufletului. Așa cum mergem la medic pentru investigații sau analize atunci când simțim că sănătatea noastră are de suferit, așa ne adresăm și unui psiholog atunci când o situație de viață ne depășește, nu avem puterea să o gestionăm, nu ne găsim resursele necesare și nu găsim soluții.

Serviciile psihologice reprezintă o necesitate a vremurilor noastre, nu un lux. Acest lucru a fost demonstrat și în cadrul pandemiei, cand mii de psihologi au fost voluntari în diferite proiecte de prim-ajutor psihologic pentru comunitate, pentru medici și personalul medical.

Vă mulțumim tuturor pentru devotament!

La mulți ani vouă, celor care salvați vieți contracronometru!

Manager, Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

VIDEO / CONTROALE: Comisarii CJPC Maramureș au identificat mai multe deficiențe la Carrefour Baia Mare

Redactie

DOLIU în folclor. Un cunoscut interpret de muzică populară a fost găsit MORT în casă. Avea doar 31 de ani

Vasile Dale

Beat criță și cu permisul suspendat, un șofer a fost prins de polițiști în trafic la Coruia. Altul prins cu permisul fals

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.