BREAKING NEWSRecomandate

OPINIE: Baia Mare – ”Neterminații” iau bani copiilor pentru spectacolul de păpuși dedicat lor, de 1 IUNIE

De 1 iunie, adică de Ziua Internațională a Copilului, cei mici care doresc să meargă la spectacolul POVESTEA PORCULUI, după Ion Creangă, care se joacă la sediul Teatrului Municipal Baia Mare, Secția Păpuși vor trebui să plătească biletul de intrare, idem și însoțitorii acestora.

Contactat telefonic, Radu Macrinici, managerul Teatrului Baia Mare nu a răspuns la apel. Contactat telefonic, primarul Cătălin Cherecheș, nu a răspuns la apel…Tipic! Nici nu mă așteptam, dar a trebuit să-mi fac meseria ca la carte, pentru a le lua un punct de vedere vis-à-vis de ceea ce urmează să scriu în prezentul material de opinie…

Bun. De ce i-am sunat? În primul rând pentru faptul că, e absurd ca de Ziua Internațională a Copilului să percepi taxa de bilet pentru cei mici, când o seamă dintre actorii instituției care dețin asociații și derulează în cadrul instituției teatrale diferite spectacole private, nu plătesc niciun șfanț Teatrului Municipal, căci deh e ”colaborare” sau ”parteneriat”. Următorul eveniment este Festivalul ATELIER pentru care Macrinici a solicitat Consiliului Local Baia Mare nici mai mult, nici mai puțin de ”100.000 de lei”, cu precizarea că NU ESTE festivalul orașului, ci al Asociației Culturale ”Atelier 92”.



În al doilea rând, la cum arată organigrama teatrului și la câți bani virează municipiul în contul teatrului…cred că se putea face o excepție de această dată.

Bun. Acum doresc O EXPLICAȚIE clară/logică! Și o cer aici, în scris, că la telefon nu ați răspuns…

Adică, Baia Mare, din banii noștri, îi dă lui Macrinici ”100.000” de lei (nr. – ”100.000” la figurat, proiect de hotarare, foto jos) pentru festivalul de casă, iar copiii băimărenilor de 1 IUNIE plătesc biletul la Teatrul de Păpuși? Serios? Da, e drept că joi, 1 iunie, pe Câmpia Tineretului se va juca un alt spectacol pentru cei mici in aer liber, dar tot cetățenii plătesc 350.000 de lei pentru evenimentele care se vor desfășura de Ziua Internațională a Copilului.

Măi, neterminaților, serios? Măi, dar vouă nu vă este rușine? Chiar nu aveți nicio limită? După ce că Teatrul Municipal Baia Mare are cel mai defectuos management din toată istoria instituției, acum veniți și luati bani de la cei mici?

Băi, dar vouă CHIAR nu vă este rușine? Adică în interesul vostru personal încheiați parteneriate peste parteneriate și colaborări peste colaborări ca să nu plătiți niciun șfanț după ce că folosiți instituția teatrală și angajații de-a moaca, pe care noi cetățenii îi plătim (10 milioane de lei/an) ȘI COPIII noștri să plătească pentru un spectacol de păpuși DEDICAT de voi…lor, fix de Ziua Internațională a Copilului?

Adică nu aveți niciun pic de bun-simț?

Sunteți exact ca și în proverbul: ”De bun simt toata lumea are nevoie, putini il au si fiecare crede ca il are.” (-pentru cunoscători)

ACTUALIZARE ora 12.03

În urma publicării materialului de opinie ”Baia Mare: ”Neterminații” iau bani copiilor pentru spectacolul de păpuși dedicat lor, de 1 IUNIE”, Teatrul Municipal Baia Mare a anunțat că și spectacolul POVESTEA PORCULUI are intrarea gratuită pentru copii, în limita locurilor disponibile.

Anamaria Avram, ZiaruldeMaramureș.ro.

Te-ar putea interesa si

Livrare la Domiciliu si comenzi online NonStop Baia Mare

Vasile Dale

EXCLUSIV: A RECIDIVAT – Numită prin detașare director interimar la o școală generală deși este inculpată într-un dosar DIICOT de sprijinire a unui grup infracțional organizat

Vasile Dale

VIDEO: Încă un ucrainean rătăcit pe munte este căutat de salvamontişti şi poliţişti de frontieră. A intervenit elicopterul de la Târgu Mureş – actualizare

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Doar acceptand cookie-urile va putem asigura o experienta personalizata. Accepta Citeste mai mult