BREAKING NEWSEveniment

Vitezomani sancționați de polițiștii Serviciului Rutier, în colaborare cu polițiștii sălăjeni. 86 șoferi au rămas pietoni

Ieri, polițiștii Serviciului Rutier Maramureș, în colaborare cu Serviciul Rutier Sălaj, au desfășurat o acțiune, în sistem cascadă, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă limitele legale de viteză.

Acțiunea a avut loc pe D.N. 1C, pe tronsonul de drum între localitățile Șomcuta Mare și Gâlgău, și pe D.J. 108A, între localitățile Gârdani și Benesat.

Polițiștii rutieri au aplicat 76 de sancțiuni contravenționale, conform prevederilor  O.U.G. 195 din 2002 privind circulația pe drumurile publice, dintre acestea 56 fiind aplicate conducătorilor auto care nu au respectat viteza legală.

Au fost reținute 19 permise de conducere (15 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 4 pentru depășire). Valoarea sancțiunilor aplicate a fost de 41.470 de lei.

Rezultatele acțiunilor rutiere desfășurate de polițiștii maramureșeni în săptămâna 22-28 Mai

Din cauza faptului că viteza constituie principala cauză generatoare de accidente rutiere, în jur de 300 de polițiști maramureșeni au desfășurat pe parcursul întregii săptămâni precedente, acțiuni pentru combaterea acesteia.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii cu atribuții rutiere au aplicat 563 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice. 379 de șoferi au fost sancționați de polițiștii maramureșeni pentru depășirea vitezei legale admise pe drumurile publice, din care 54 au fost aplicate pentru depășirea vitezei cu 51 – 70 km/h a vitezei maxime admise, iar 303 pentru depășirea vitezei cu mai puțin de 50 km/h a vitezei maxime admise.

În total, polițiștii maramureșeni au reținut 67 de permise de conducere, dintre care 41 fiind permise pentru depășirea vitezei cu 51 – 70 km/h.

De asemenea, au fost aplicate 103 sancțiuni contravenționale pentru abateri pietoni și bicicliști.

SÂMBĂTĂ, polițiștii din Vișeu de Sus au oprit pentru control un autoturism, condus de un bărbat de 54 de ani, care circula pe strada Mioriței din oraș. Întrucât acesta ar fi emanat halenă alcoolică, polițiștii au procedat la testarea cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,85 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul are dreptul de conducere anulat.

Acesta a fost condus la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus pentru recoltarea de mostre biologice de sânge.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fara permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante.

Accident rutier produs pe bulevardul Independenței

Ieri, 28 mai a.c., polițiștii Biroului Rutier Maramureș au intervenit la un accident rutier produs pe bulevardul Independenței din Baia Mare.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că, o sătmăreancă în vârstă de 43 de ani, a condus un motociclu înspre bulevardul Decebal, și ajunsă la intersecția semaforizată cu strada Dimitrie Cantemir, s-ar fi dezechilibrat și a căzut pe partea carosabilă.

Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Baia Mare în vederea acordării de îngrijiri medicale. De asemenea a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

În cauză, se efectuează cercetări pentru infracțiunea de vătămare corporală din culpă.

Condamnat pentru infracțiuni la regimul circulației

Sâmbătă, polițiștii Biroului Urmăriri și Biroul Supravegheri Judiciare din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au pus în aplicare un mandat de executare pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Baia Mare, pe numele unui bărbat de 38 de ani din satul Dumbrava.

Acesta a fost condamnat la 2 ani si 2 luni închisoare pentru comiterea de infracțiuni la regimul circulației.

Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Baia Mare în vederea executării pedepsei.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV: GĂSIT ÎN MUNTE DE UN JANDARM MONTAN – Minorul ar fi fugit de la familie la care era în plasament și ar fi vrut să ajungă la casa natală

Vasile Dale

RUTIERE: Accident rutier pe DN 18, acțiune pe linia verificării stării tehnice ale autovehiculelor, bărbat condamnat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului

Redactie

FOTO: Un bărbat ucrainean s-a prăbușit în PTF Sighetu Marmației. A intervenit imediat echipajul SMURD

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.