Important

Săptămâna Prevenirii Criminalității, la final

Săptămâna Prevenirii Criminalității s-a încheiat. Activitățile preventive se vor desfășura însă și în perioada următoare pentru siguranța fiecărui cetățean.

În Săptămâna Prevenirii Criminalității au fost realizate activități cu cetățeni de diferite categorii sociale. De la copii de grădiniță până la adulți aflați în detenție.

Polițiștii de prevenire au realizat 12 activități cu preșcolari, copii din case de tip familial, asistenți maternali, persoane aflate în detenție, polițiști locali și clienți ai partenerului nostru fidel, Centru Comercial Vivo Mall din Baia Mare.

Temele discutate au fost: siguranța copiilor, siguranța online, prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, prevenirea disparițiilor de minori/plecărilor voluntare din acasă, prevenirea violenței domestice.

Astfel cu copiii de grădiniță polițiștii au discutat despre siguranța lor acasă, pe stradă, la grădiniță, despre situațiile de urgență și numărul unic de urgență 112.

Cu copii/tinerii din case de tip familial au discutat despre siguranța în mediul online, pericolele și riscurile cu care se pot confrunta în lumea virtuală precum și despre plecările voluntare de la domiciliu.
Cu asistenții maternali a fost abordată tema siguranței online, dar și a consumului de substanțe interzise chiar dacă nu a fost pe agenda acestei săptămâni.
Cu persoanele aflate în detenție s-a abordat tema infracțiunilor contra patrimoniului. În ultima zi a săptămânii polițiștii de prevenire s-au întâlnit cu polițiștii locali, atât pentru specificul muncii lor, dar și în calitate de cetățeni ai comunității, pentru a discuta despre modificările legislative privind violența în familie.

În această săptămână, dedicată prevenirii criminalității, au fost realizate activități la toate subunitățile de poliție din județul nostru.

Polițiștii vă recomandă să adoptați cu toții, copii, tineri, adulți, vârstnici, comportamente preventive pentru a evita orice formă de victimizare!

Te-ar putea interesa si

RADIOAVENTURA 2022 a început! Morning ZU face turul României cu Autorulota ZU și te invită pe 1 iulie la un ZUper party

Vasile Dale

CJ MARAMUREŞ: Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din Maramureș propuse spre finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”

Redactie

FOTO: ACŢIUNI DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE SANITARĂ, ÎN ZONELE AGLOMERATE DIN MARAMUREŞ

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.