Maramuresul Istoric

CONTRABANDĂ LA RONA DE SUS: Şi-au abandonat ţigările în valoare de 87.500 lei şi au sărit în Tisa

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au ridicat în vederea confiscării din apropierea frontierei de stat cu Ucraina, 7.480 pachete de ţigări de provenienţă Duty Free, în valoare de peste 87.500 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Ieri, 2.06.2023, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației, județul Maramureș, s-a declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 19.40, pe raza localității Rona de Sus, poliţiştii de frontieră au observat mai multe persoane care transportă în spate colete voluminoase, de la linia de frontieră spre interiorul țării.

S-a procedat la interceptarea acestora, fiind somate să se oprească, însă persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, moment în care au fost trase șase focuri de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale. Nici de această data persoanele nu s-au oprit și au sărit în apa râului Tisa. Imediat au fost anunțate autoritățile de frontieră din Ucraina despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

În continuare, cele 10 colete voluminoase au fost transportate la sediul instituției, unde în urma inventarieii a rezultat cantitatea de 7.480 pachete de ţigări de proveniență Duty Free, în valoare de 87.500 lei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale, sub directa coordonare a unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației.

Te-ar putea interesa si

GALERIE FOTO: Drumul Judeţean Vadu Izei – Săcel inundat

Redactie

EXCLUSIV: Un borșean din clanul BUTANU i-a lăsat cu ochii-n soare pe polițiștii rutieri bucureșteni. Reacția IPJ Maramureș (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

Cadavru cu identitate necunoscută, descoperit la Rona de Sus

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.