BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: MUNȚII MARAMUREȘULUI – Rezervația Protejată Poiana cu Narcise Tomnatesc Sehleanu distrusă metru cu metru de inconștienți. Nimeni nu intervine

Iuliana Bledea cititoare a site-ului www.vasiledale.ro ne-a transmis imagini video și fotografii realizate de Rusalii în munții Maramureșului în REZERVAȚIA NATURALĂ PROTEJATĂ – Poiana cu Narcise Tomnatesc Sehleanu. Zeci de tineri și nu numai, cu ATV-uri, motociclete enduro, mașini de teren pur și simplu distrug metru cu metru rezervația. Și asta fară ca nicio autoritate a statului român să nu îi deranjeze.

”Accesul auto este STRICT INTERZIS! Amendă de la 5.000 lei la 10.000 de lei” este panoul care îi avertizează pe indivizi că intră într-o arie protejată. Și atât. Pe absolut nimeni nu interesează și toți se distrează mai ceva în propria lor ogradă.

”În ciuda faptului că accesul vehiculelor motorizate este *teoretic* strict interzis în zonă, într-o duminică dupa-amiaza la fiecare câteva minute intră în poiană indivizi cu SUV-uri, motocrosse sau ATV-uri. Iar localnicii par să fie deja obișnuiți și aproape resemnați.

Poiana cu Narcise Tomnatesc Sehleanu a fost declarată arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip floristic, faunistic și peisagistic) prin Legea Nr. 5 din 6 martie 2000 publicată în Monitorul Oficial al României Nr. 152 din 12 aprilie 2000. Rezervația se află pe teritoriul administrativ al comunei Repedea (Primaria Repedea) și face parte din Parcul Natural Muntii Maramuresului.

Cum putem să protejăm această minune a naturii în contextul în care autoritățile nu iau măsuri reale?” este mesajul transmis de cititoarea noastră.

Așteptăm reacțiile oficiale ale instituțiilor statului român, care toretic ar trebui să intervină de urgență. Indivizii ar trebui identificați și amendați. Asemenea oribilități de autovehicule NU AU CE CĂUTA ÎNTR-O ARIE PROTEJATĂ! Aplicați legea domnilor și spuneți-ne și nouă cine sunt indivizii și ce sancțiuni s-au aplicat.

Sursa video: #VisitMaramures

Poliția Română.. Jandarmeria Montană Maramureș… Prefectura Maramureș… poate intervenție ca în cazul austriecilor care și-au bătut joc de ariile protejate și de pădurile Maramureșului la mijlocul lunii trecute.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

RUTIERE: Patru maramureşeni s-au ales cu dosare penale pentru infracţiuni rutiere

Vasile Dale

RUTIERE: Depistaţi în trafic de poliţişti conducând un autoturisme neînmatriculate şi fără permis de conducere, accident în Rodina

Vasile Dale

Imagini socante! Vezi filmul testării șoferului care a omorât un copilaș de un an și opt luni la Seini (foto/video)

Vasile Dale

4 mesaje

lex iunie 6, 2023 at 7:00 am

Toate se fac cu stirea autoritarilor. SI multi din cei de acolo sunt fie politisti fie politicieni fie ceafa lata cu pile. La fel e si in defileul Lapusului, alta arie protejata. Sunt plini versanti de transee sapate de motociclisti cretini, pe pante de 40-50 de grade, care se vor transforma in rani adanci. Legea e moarta in Romania, si nesimtirea a inlocuit-o.

Raspunde
Aluminium iunie 6, 2023 at 12:50 pm

Sa le iau ateveurile, jeepurile si motocrosurile in pooola la toti analfabetii de poienari, ruscoveni si repedeni care asa din distractie calca toate padurile cu motoarele lor. Nu le ajunge sa isi foota padurile lor, merg si pe alte sate si foot padurile cu motoarle lor. In zdele mamelor lor de gunoaie. Nu mai zic de braconaj. Cine stie cunoaste, mai rau ca nimeni nu face nimic. La miezul noptii urca si coboara cu Jeepurile intr-una. Ce zdele mamelor voastre cautati la miezu noptii pe paduri? Scoabe si cuie ar trebui sa isi care rotile in spate din varful muntelui.

Raspunde
Munții din Maramureș unde nu ai voie să fotografiezi, să filmezi și să cânți: ”Va răspunde contravențional!” – Stiri din Maramures iunie 19, 2023 at 3:10 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: MUNȚII MARAMUREȘULUI – Rezervația Protejată Poiana cu Narcise Tomnatesc Se… amendămaramureșmuntii rodneipoiana cu narciserodneistiri baia marestiri maramuresDistribuie0 stirea anterioara […]

Raspunde
Munții din Maramureș unde nu ai voie să fotografiezi, să filmezi și să cânți: ”Va răspunde contravențional!” – Antena24.com iunie 19, 2023 at 3:44 pm

[…] EXCLUSIV VIDEO: MUNȚII MARAMUREȘULUI – Rezervația Protejată Poiana cu Narcise Tomnatesc Sehlea… […]

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.