BREAKING NEWSImportantTara Chioarului

Vacanța de vară, în tabere de vară. Ce opțiuni au părinții care nu au cu cine să își lasă copiii

Odată cu vacanţa de vară a apărut şi grija părinţilor care nu au cu cine să îşi lase copiii. Cum taberele şcolare de stat sunt în ruine, cele private vă pot scăpa măcar câteva zile de acest stres. Sunt, evident, o experinţă extraordinară pentru copii, doar că pe noi, ne pot costa destul de mult. Preţul pentru cinci zile cu cazare în Maramureş ajunge la 1.500 de lei.

„Pe parcusul acestei săptămâni vom învăţa foarte multe lucruri despre cai. Inclusiv  cum să călăreşti un cal, inclusiv curăţatul şi întreţinerea unui cal.”

La 14 ani, Diana are deja experienţă în călărie. A fost printre primii elevi înscrişi în tabăra de echitaţie din Curtuiușu Mare, județ Maramureș. 

Instructor„Pune-ţi casca aia pe cap, pune-şi toca. Hai, Diana!”

Diana Matei, elevă„Îmi place în aer liber, îmi place că putem călări, mi se pare o alegere foarte bună, să vii aici în tabără.”

De pe margine, ceilalţi copii o privesc cu admiraţie. Au deja făcute planurile pentru vacanţă, iar, pentru mulţi dintre ei, temele nu fac parte din program. 

Elev: „E destul de încărcată vacanţa, majorate, petreceri, ieşiri cu alte grupuri.”

Reporter: „Timp pentru teme de vacanţă?”

Elev: „Nu am teme de vacanţă.”

„Am mai călărit când am fost într-o tabără şi mi-a plăcut foarte mult, a fost o experienţă de neuitat. Şi atmosfera, faptul că ştii să călăreşti un animal.” 

Tabăra durează cinci zile, iar organzatorii au plănuit mai multe activităţi. 

Ioan Seling, administrator centru de echitaţie: „În fiecare zi se încalecă, de luni până vineri, facem tir cu arcul, tir cu arisoft, tiroliană şi diverse jocuri care se organizează inclusiv în manej şi pe spaţiul verde.” 

700 de lei trebuie să scoată părinţii din buzunar pentru a-şi trimite copiii într-o astfel de tabără. Pentru cei care doresc şi cazare, costurile cresc considerabil. 

Simona Vasiac, reporter Observator„Elevii care aleg să rămână peste noapte în tabără sunt cazaţi în aceste căruţe iar preţul pachetului este de 1.500 de lei.”

Taberele de stat pentru copii aproape că au dispărut din ţară. Dacă în urmă cu trei decenii existau zeci de astfel de tabere gratuite, acum, majoritate sunt în paragină. În Braşov, spre exemplu, din 10 tabere care existau în 1990, doar una ar mai putea fi folosită astăzi, însă şi aceea stă închisă de câţiva ani.

Pentru imagini video aici: ObservatorNews.ro.

Te-ar putea interesa si

A început noul an școlar, la fel și seria acțiunilor preventiv-informative ale Jandarmeriei Maramureș

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Beat criță la volan prins de Poliția Rutieră în centrul municipiului Baia Mare

Vasile Dale

Somcuta Mare: La furat de lemn cu mic cu mare in padurea Fersig

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.