BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Codrului

MISIUNE PENTRU VIAȚA #PărințiSalvatori: Paula, o fetiță de 9 ani din Băița de sub Codru va primi un ficat de la un donator aflat în moarte cerebrală

Pentru #PărințiSalvatori, noaptea aceasta înseamnă o misiune contra-cronometru, pentru o fetiță de 9 ani din Maramureș, care ar fi trebuit să ajungă în 4 ore la București pentru transplant de ficat.

Vestea apariției unui ficat compatibil a venit foarte târziu iar transportarea cu elicopterul a fost imposibilă, așa că am recurs la un transport pe cont propriu, folosind 2 șoferi (și totodată salvatori) voluntari.

Comunicarea inițială a fost că fetița trebuie preluată din Poienile de sub Munte.

Mulțumesc Mitica Laver și Ivan Croitor pentru răspunsul vostru prompt!

Ulterior am aflat că de fapt trebuie preluată din Băița de sub Codru (la peste 150 km și 3 ore distanță).

N-a mai contat acest detaliu pentru echipa de voluntari pregătită să facă deplasarea la București, ci au traversat județul Maramureș, au preluat fetița și mama, iar la această oră se îndreaptă spre București.

Odată ce vor fi trecuți de Sibiu, la Spitalul Grigore Alexandrescu din București se va începe pregătirea intervenției, prin recoltarea ficatului de la donatorul aflat în moarte cerebral.

Paula a trecut prin multe spitale din România și Italia și se află de 7 ani pe lista de priorități pentru transplant de ficat, dar până acum nu a avut șansa unui ficat compatibil.

Trimiteți noaptea acesta o rugăciune, un gând bun, o speranță… înspre Paula și înspre echipa dr. Laura Bălănescu, care vor înfăptui minunea unei vieți noi.

Mulțumim dr. Diana Pacurar Vlonga și dr. Alina Grama pentru încredere.

Toate costurile necesare acestui caz sunt asigurate din resurse proprii.

Update: Transportul a decurs rapid și în siguranță iar la ora 5:22 Paula a fost preluată de medici și pregătită pentru operație.

Informații furnizate de Vasile Vlașin, președintele fundației #PărințiSalvatori

Te-ar putea interesa si

BISTRA: Doi bărbați au ajuns la spital după ce s-au răsturnat cu un tractor

Redactie

FOTO, VIDEO: Două accidente rutiere la ieşirea din Vadu Izei. Trei persoane rănite – actualizare

Redactie

Accident rutier în Baia Mare produs pe fondul consumului de alcool, şoferii certaţi cu legea în atenţia poliţiştilor rutieri

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.