Important

Proiect FIROUA – parteneriat România – Ucraina

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Maramureş în parteneriat cu Poliția Regională Ivano Frankivsk din Ucraina au finalizat implementarea proiectului Consolidarea capacităţii pentru combaterea criminalităţii organizate şi întărirea cooperării transfrontaliere prin îmbunătăţirea bazei materiale şi realizarea de secţiuni comune de pregătire a forţelor de poliţie în domeniul criminalistic (FIROUA), EMS ENI cod 2SOFT/4.3/152.
Principalul obiectiv al acestui proiect, finanţat în cadrul Programului Operaţional România – Ucraina 2014 – 2020, a fost creşterea cooperării regionale pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii organizate şi cooperarea transfrontalieră. Proiectul a beneficiat de o finanţare de 99.944 euro, respectiv 477.632 lei.
Activitățile derulate au constat în achiziţionarea unei baze materiale specifice structurilor criminalistice, cum ar fi truse universale destinate activităților de cercetare la fața locului, complete aparate foto, un software specializat pentru prelucrarea și îmbunătățirea imaginilor și înregistrărilor video, pentru partea română, precum și achiziţionarea unui sistem automat de analiză a urmelor și impresiunilor papilare, de către partenerii ucraineni. De asemenea, în cadrul proiectului, polițiștii criminaliști din ambele țări au participat la sesiuni comune de pregătire pentru utilizarea echipamentelor achiziționate, iar la final a fost elaborată o procedură comună de lucru în ceea ce privește unele activități specifice criminalistice în zona transfrontalieră, care urmează să îmbunătățească cooperarea dintre cei doi parteneri.
Implementarea acestui proiect a reprezentat o călătorie plină de provocări, dar și de realizări remarcabile, care a adus împreună comunități din regiunea transfrontalieră, promovând dezvoltarea și cooperarea. Încheierea acestuia nu înseamnă sfârșitul colaborării, ci mai degrabă deschide noi oportunități și perspective.

Te-ar putea interesa si

Cristian Niculescu Țâgârlaș, avocatul cu experiență îndelungată în administrația publică locală: „Voi avea o contribuție importantă în elaborarea proiectelor de care Maramureșul are mare nevoie”

Vasile Dale

Președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan: Sǎ ne unim sub valorile care ne definesc și să construim un viitor demn de trecutul nostru glorios

Redactie

XAN KISS – SPRAY DE GURĂ:  PENTRU ÎNTÂLNIRI PERFECTE ȘI PARFUMATE DE ZIUA ÎNDRĂGOSTIȚILOR

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.