Eveniment

RUTIERE: Alcoolemii record în cazul a doi bărbați, dosare penale pentru infracțiuni rutiere

La data de 2 iulie, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare au intervenit la un eveniment produs pe strada Petru Rareș.
Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că un băimărean de 25 de ani, aflat la volanul unui autoturism, condus dinspre bulevardul Republicii, înspre strada Gării, a pierdut controlul direcției și a intrat în coliziune cu un alt autoturism, care se afla parcat regulamentar pe partea dreaptă, moment în care roata dreapta față a primului autoturism se dislocă.
Conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale, iar acesta se afla singur în autoturism. De asemenea, polițiștii l-au testat alcoolscopic, rezultând 1,20 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean Baia Mare pentru prelevare de mostre biologice de sânge.
În după-amiaza zilei de 1 iulie, polițiștii Secției 2 aflați în serviciul de patrulare pe D.J. 186, la intersecția cu localitatea Ieud, au observat că s-a produs un eveniment rutier soldat cu pagube materiale.
Polițiștii au constatat faptul că, un autoturism condus de un bărbat de 34 de ani din Ieud, a pătruns pe sensul opus de mers și a intrat în coliziune cu gardul unui imobil din localitatea Bogdan Vodă, oprindu-se în curtea locuinței.
Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Centrul de Permanență Dragomirești în vederea recoltării de probe biologice de sânge.
Cercetările continuă în ambele cazuri sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

Prezența activă a polițiștilor maramureșeni din acest week-end a fost vizibilă în întreg județul prin activitățile specifice desfășurate pentru identificarea celor care nu respectă normele rutiere în vigoare.
În urma acțiunilor desfășurate în sistem integrat, șase bărbați sunt cercetați în cadrul unor dosare penale pentru săvârșirea de infracțiuni rutiere.
La data de 1 iulie, polițiștii din Serviciului Rutier, Tăuții Măgherăuș, Ulmeni și un echipaj de ordine publică a Poliției Municipiului Baia Mare au identificat la volanul unor vehicule patru bărbați cu vârste de 33,45 și 54 de ani din Satulung, Chelința, Tăuții de Sus și Baia Mare, care circulau în localitățile Ilba, Chelința și în municipiul Baia Mare pe bulevardele Regele Mihai I și Independenței. Trei dintre aceștia se aflau sub influența băuturilor alcoolice, rezultând valori în etilotest de 0,80, 0,90 și 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestora le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.În celălalt caz, un bărbat de 45 de ani din Chelința a condus un scuter, fără a avea montate plăcuțele de înmatriculare și fără a deține permis de conducere.
Ieri, 2 iulie, un tânăr de 17 ani din Tăuții de Sus a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, la volanul unui autoturism circulând pe strada Oborului din Baia Mare, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că nu este posesor de permis de conducere.
Polițiștii din Târgu Lăpuș au identificat un autoturism care circula pe strada Petru Rareș din oraș, la volan aflându-se un bărbat de 48 de ani. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, deoarece i-a fost reținut.

Te-ar putea interesa si

Vacanţa de Paşte, mai scumpă cu 35% anul acesta. Delta Dunării şi Maramureşul, destinațiile preferate de români

Vasile Dale

EXCLUSIV FOTO/VIDEO: Pieton lovit pe trecere la Seini de o dubiță (actualizare)

Redactie

FOTO/VIDEO EXCLUSIV – Două maşini făcute praf şi un încarcerat în Baia Sprie (actualizare)

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.