Maramuresul Istoric

VIŞEU DE SUS: Au început lucrările de amplasare a celor opt treceri prevîzute cu butoane pietonale

Ieri, 4 iulie, s-a procedat la predarea amplasamentului și emiterea Ordinului de începere în vederea execuției „LUCRĂRILOR DE SEMAFORIZARE A UNUI NUMAR DE 8 TRECERI, PREVAZUTE CU BUTOANE PIETONALE PENTRU CERERE DE VERDE SI SINCRONIZARE UNDĂ VERDE, SITUATE PE DN18, IN ZONA CENTRALA A ORASULUI VISEU DE SUS”

Orașul Vișeu de Sus devine încet, dar sigur, un real centru polarizator pentru toate localitățile învecinate – și nu numai – atât din punct de vedere al serviciilor oferite cât și din punct de vedere turistic, adăugând la toate acestea numărul mare de instituții publice – Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie, MAPN, ISU, Judecătorie, etc. – numărul mare de elevi și cadre didactice care fac naveta zilnic, locuitorii orașului nostru și, mai mult decât orice, numărul din ce în ce mai mare de autovehicule care tranzitează orașul nostru – dinspre zona de Bucovina spre granițele din zona de vest a țării. Toți acești factori, mai ales când se ”suprapun”, produc blocaje rutiere pe câțiva km întregi, făcând traversarea zonei de centru a orașului un real calvar.

Până la implementarea unui proiect pentru realizarea unei centuri ocolitoare a orașului (la care NU renunțăm), s-a decis semaforizarea zonei de centru – de la Penny până la Spitalul Orășenesc Vișeu de Sus. Avem încrederea că odată implementat acest sistem, care va fi foarte bine pus la punct, vom rezolva o mare parte din problemele existente la acest moment și vom fluidiza traficul din orașul nostru.

Firma executantă a început astăzi prin efectuarea lucrărilor de săpături ale gropilor unde vor fi montați stâlpii, turnarea betonului și semnalizarea corespunzătoare a tuturor acestor locații, pentru a atrage atenția trecătorilor. Aceste lucrări vor dura 1-2 zile, după care va exista un timp de așteptare de 10-14 zile pentru ca betonul să se întărească, iar undeva după data de 15 iulie, în decurs de maximum 2 săptămâni, totul va fi finalizat – spune primarul oraşului Vişeu de Sus, Vasile Coman.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV FOTO: De 15 ani locuitorii unei străzi din Petrova sunt îngropați în noroaie. ”Consătenii mei au dreptate, dar nu stă numai în neputința mea de a face ceva” – spune primarul

Vasile Dale

SIGHETU MARMAŢIEI – SOLOTVINO: Lanț uman format din tineri români și ucraineni, pe podul de peste Tisa

Redactie

VIDEO, GALERIE FOTO: O casă din Borşa a luat foc (actualizare)

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.