BREAKING NEWSImportant

Bărbat din Făurești arestat preventiv pentru conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului. Ar fi furat și o mașină din Austria

Prin ordonanță, în urma cercetărilor în cadrul unui dosar penal aflat în lucru la Poliția Municipiului Baia Mare-Biroul Rutier, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore a unui bărbat de 41 de ani din Făurești.

Acesta a fost depistat de polițiștii de ordine publică băimăreni, în noaptea de 30 iunie a.c., la volanul unui autoturism, parcat neregulamentar pe bulevardul Unirii, în zona de acțiune a indicatorului oprirea interzisă, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La data de 5 iulie, acesta a fost reținut pentru 24 de ore, iar ulterior, Judecătoria Baia Mare, a  emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Bărbatul a fost depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Maramureș.

De asemenea, cu ocazia activităților desfășurate de către Biroul de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Baia Mare, pentru punerea în executare a mandatului de aducere a bărbatului de 41 de ani, a existat suspiciunea că, la data de 20 iunie, acesta ar fi sustras un autoturism din Austria. Autoturismul în cauză a fost identificat pe strada Barbu Ștefănescu Delavrancea din municipiu, având aplicate numere de înmatriculare provizorii, emise pentru un alt autoturism.

Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat și administrarea probatoriului în vederea extinderii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui auto fara permis de conducere și conducerea unui auto cu număr fals.

Ce spune instanța

CRIŞAN RADU MIHAIInculpat

Solutia pe scurt: Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare în dosar nr. 2966/P/2023, din data de 06.07.2023. În temeiul art. 226 alin. 1 din Codul de procedură penală, raportat la art. 202 alin.1 şi 3, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului… cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prevăzută de art. 335 alin. 1 din Codul penal și conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prevăzută de art. 336 alin. 1 din Codul penal, totul cu aplicarea art. 38 alin. 2 din Codul penal și a art. 41 alin. 1 din Codul penal pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 06.07.2023 şi până la data de 04.08.2023 inclusiv.

Respinge solicitarea inculpatului, prin apărător, de a se dispune în subsidiar înlocuirea măsurii arestării preventive cu o măsură mai uşoară. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare cu reprezentantul Ministerului Public.

Te-ar putea interesa si

SEMINAR TEMATIC PE TEMA MOBILITĂȚII INOVATIVE ÎN CADRUL PROIECTULUI MOBI

Redactie

CONTRABANDĂ ÎN BAIA SPRIE: Peste 600 pachete cu ţigări de contrabandă ridicate de poliţişti din maşina unui sătmărean

Vasile Dale

Galerie foto: Weekend-ul mașinilor ajunse prin șanțuri. Un adolescent de 18 ani rănit la Dămăcușeni

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.