BREAKING NEWSImportant

Organizația de Management al Destinației Județene Maramureș a promovat județul Maramureș la Washington D.C.

Ambasada României în Statele Unite ale Americii în parteneriat cu Institutul Cultural Român din New York au lansat în 2022 cel mai mare eveniment cultural cu specific românesc din SUA, la Washington DC. Consiliul Județean Maramureș a răspuns invitației de a promova județul în capitala SUA, iar echipa OMD Maramureș, artiștii Ansamblului Folcloric Național “Transilvania” și îndrăgiți meșteri populari s-au alăturat acestui demers inedit.

Evenimentul cultural “Romanian Weekend at the Wharf” se află la a doua ediție, fiind un real succes și anul acesta. Turiști din toate colțurile lumii, americani și români stabiliți în SUA s-au bucurat de reprezentațiile de meșteșuguri și de momentele artistice care au animat cadrul autentic românesc.

Timp de trei zile, pe pontonul râului Potomac din Washington DC, Ansamblul Folcloric Național ”Transilvania” a adus bucuria dansului și cântului maramureșean, iar meșterii populari Vasile Chira și Ioan Bârsan au prezentat publicului obiectele realizate de ei cu multă pasiune și dragoste pentru meșteșugul tradițional.

”Unicitatea Maramureșului i-a fermecat pe toți cei prezenți la eveniment și ne dorim ca toți să vină să vadă la noi acasă ospitalitatea maramureșenilor și frumusețile județului nostru”, a transmis Paul Habina, director OMD Maramureș.

Te-ar putea interesa si

VIDEO: Ninge în Maramureș, la Borșa. Utilajele acționează deja pentru deszăpezire

Vasile Dale

Daniel Buda: Vocea fermierilor în Parlamentul European

Vasile Dale

VIAŢA BATE FILMUL: Scandal şi bătaie în sala de cinema, provocată de o femeie agresivă

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.