BREAKING NEWSImportant

Spitalizarea de zi la SJUBM – un serviciu medical eficient, modern, în slujba pacienților (galerie foto)

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare permite internarea pacienților în regim de spitalizare de zi, în functie de necesitățile acestora și de procedurile ori investigațiile care trebuie efectuate. Astfel, este posibilă spitalizarea de zi a unui bolnav. Aceasta se realizează nu doar atunci când el are nevoie de tratament, ci și când sunt necesare analize sau examinări mai ample.

Spitalizarea de zi reprezintă un tip de internare prin intermediul căreia este acordată asistența medicală pentru maximum 12 ore. Aceasta are loc în timpul zilei, iar sprijinul medical de specialitate, curativ ori de recuperare poate presupune examinările, investigațiile și procedeele terapeutice ce vor fi efectuate sub supraveghere medicală. Spitalizarea de zi poate implica servicii de diagnosticare, tratament ori monitorizare a pacienților pe baza de programare, atunci când nu se impune internarea în regim continuu ori acestea nu pot fi efectuate în regim ambulatoriu.

Compartimentul Spitalizare de zi din cadrul Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare se bucură de o secție modernă, recent renovată, care oferă condiții optime de investigații și tratament pentru pacient. Personalul tânăr care lucrează în acest serviciu este dedicat, empatic, pliat pe satisfacerea nevoilor pacientului aflat în suferință și dornic să exceleze în toate aspectele activității lor.

În 2018, la deschiderea compartimentului Spitalizări de zi, conform structurii organizatorice, au existat doar 37 de paturi cu specialitățile: Oncologie Medicală, Hematologie, Endocrinologie, Reumatologie, Medicină Internă, Gastroenterologie, Diabet, Neurologie și Cardiologie. Odată cu renovarea și modernizarea compartimentului, specialitățile practicate în SJUBM pentru care pacientul poate fi internat în regim spitalizare de zi sunt mult mai multe: Chirurgie Generală, Chirurgie Toracică, Chirurgie Vasculară, Chirurgie Plastică, Chirurgie Cardiovasculară, Neurochirurgie, Chirurgie și Ortopedie Pediatrică, Obstetrică-Ginecologie, Oftalmologie, Ortopedie și Traumatologie, Pediatrie, Urologie, ORL, ORL compartiment Chirurgie Orală și Maxilo-facială.

După modernizarea și renovarea de la începutul anului acesta, Compartimentul Spitalizării de zi din cadrul Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a înregistrat progrese remarcabile. A crescut semnificativ adresabilitatea către acest serviciu, până în data de 6 Iulie 2023 fiind înregistrați 15.930 pacienți spitalizați în regim de zi, pacienți care au beneficiat de servicii medicale de înalt profesionalism, furnizate de o echipă tânără și implicată, sub atenta îndrumare a medicilor.

Structura Spitalizării de Zi din cadrul Spitalului Județean “Dr. Constantin Opriș” Baia Mare a înregistrat progrese semnificative în ultimele luni, activitatea acestui serviciu fiind centrată pe pacient. Internarea de zi este un serviciu eficient, care îi scutește pe pacienți de inconvenientul de a rămâne peste noapte la spital. Fiecare pacient este tratat, atunci când este necesar, de o echipă medicală multidisciplinară, iar acest lucru este posibil datorită complexității listei de servicii medicale din cadrul spitalului nostru.

Manager, Oros George Alexandru

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: Impact violent între două mașini pe DN1C la Șomcuta Mare

Vasile Dale

FOTO: Cu BMW-ul în gardul casei parohiale. Evenimente rutiere soldate cu pagube materiale în Vișeu de Jos (DN18) și Ilba (DN1C)

Vasile Dale

FOTO: Infracțiune constatată de jandarmii maramureşeni și amenzi aplicate pentru trei bărbați care pescuiau ilegal în apele râului Someș

Redactie

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.