BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

EXCLUSIV VIDEO: Scandal între enoriașii din Borșa. Preotul pensionar nu se mai dă dus din biserică

Episcopia Ortodoxă a Maramureșului și Sătmarului a anunțat astăzi emiterea unei decizii privind oprirea de la săvârșirea tuturor lucrărilor sfinte a părintelui pensionar Pop Gavrilă, preot care a slujit timp de mai mulți ani la Parohia Borșa III din Protopopiatul Vișeu. Aici, susține Episcopia Maramureșului, preotul Pop Gavrilă, a „cărui raport de muncă a încetat ca urmare a pensionării, nu a respectat decizia Episcopiei de instalare și primire a noului preot paroh al Parohiei Borșa III, în data de 9 iulie 2023. Ba mai mult, a mobilizat oameni, provocând vacarm și scandal în biserică, cu intenția de a intimida și a împiedica delegatul eparhial să pună în aplicare decizia de numire a noului preot paroh”.

Date fiind toate acestea și fiindcă „prin atitudinea sa, prin cuvântările și acțiunile sale aduce prejudicii parohiei și imaginii Episcopiei”, Episcopia Maramureșului a decis „oprirea totală de la săvârșirea tututor lucrărilor sfinte a preotului Pop Gavrilă până la intrarea în normalitate și canonicitate prin instalarea noului preot paroh”.

„Preotul Pop Gavrilă, ca preot pensionar, pentru că nu are binecuvântarea chiriarhului, nu are dreptul de a folosi amvonul bisericii pentru a ține predici și a face comunicări, deoarece prin acestea instigă la scandal și conflict, aducând ofense autorităților bisericești centrake și locale și îndepărtând credincioșii de la biserică”. În caz de nerespectare a celor de mai sus, preotul Pop Gavrilă va fi deferit Consistoriului”, precizează Episcopia Maramureșului și Sătmarului.

Sursa text: Dragoș Hojda, ZiarMM.ro.

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: FAȚA NEVĂZUTĂ A PERCHEZIȚIILOR DIN ARDUSAT – Mascat de la IPJ Maramureș înarmat până-n dinți lovește cu piciorul un bătrân (actualizare)

Vasile Dale

EXCLUSIV / ACTUALIZARE: Reglare de conturi în stil mafiot la Ţicău. Au intervenit mascaţii

Redactie

EXCLUSIV CITITORI: FOTO – CJSU transmite că NU SE CONFIRMĂ petrecerea polițiștilor din Băița (ACTUALIZARE)

Vasile Dale

2 mesaje

SENSUL CIVIC BORSA AUR iulie 18, 2023 at 8:40 pm

Dacă era gratis slujirea așa cum au facut sfinți apostoli, acum nu mai era gîlceavă , BANUL DE PE PROSTIME ,îl ține legat de biserică, tot ce face preotul e doar pentru bani și un trai al lui de lux !!!

Păcat că poporul romîn este sclav poveștilor ortodoxe și partidelor politice!!!

Raspunde
lex iulie 19, 2023 at 9:26 am

Ce exemplu de crestinism si unitate religioasa.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.