BREAKING NEWSRecomandateTara Lapusului

BRAVO LOR: ”Ciurgăul lui Mitibacii” dintre Strâmbu Băiuț și Cavnic a fost readus la VIAȚĂ (VIDEO)

Un izvor cu o apă rece ca la Polul Nord a fost readus la VIAȚĂ. Un meșter popular din Băiuț sprijinit de doi voluntari au muncit și au reabilitat izvorul care odinioară era frecventat de sute și sute de maramureșeni din zona Băiuț – Cavnic și nu numai. Oamenii mergeau cu bidoane pentru a-și lua apă proaspătă, limpede, pură și extrem, extrem de rece.

Situat pe Valea Strâmbului între localitățile Strâmbu Băiuț și Cavnic, la marginea drumului județean care traverseaza pasul Rotunda a fost până zilele trecute efectiv îngropat în buruieni.

Tobyas Tekar (meșter popular din Băiuț) alături de Cristi Ceteraș și Ernest Hirt au muncit cu voie bună și l-au readus la viață. Munca lor este răsplătită de mulțimea de oameni care acum revin la ”Ciurgăul lui Mitibacii” pentru a bea un pahar de apă rece dar și pentru a face o fotografie.

Felicitări celor trei băiuțeni cărora le pasă de cum arată locurile minunate pe care Băiuțul le are, locuri pe care până și turiștii abia ar aștepta să le descopere.

Te-ar putea interesa si

CAZUL DE SCLAVIE DE LA VIŞEU. CURTEA DE APEL CLUJ: Cetățeanul german și trei maramureșeni rămân în arest preventiv (FOTO/VIDEO)

Vasile Dale

LA RĂCOARE: Șofer beat criță ce a furat o mașină și a făcut accident a fost trimis după gratii

Vasile Dale

DEZASTRU LA VIŞEU DE SUS: Case inundate, maşini luate de viitură, pagube imense după furtuna de marţi (FOTO; VIDEO)

Vasile Dale

1 mesaj

Escu iulie 22, 2023 at 9:13 am

La ce saracie e in zonele alea Cavnic – Baiut, daca mai repara 2-3 izvoare, il alege lumea de primar :))

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.