BREAKING NEWSEvenimentRecomandateTara Lapusului

EXCLUSIV VIDEO: REȚINUȚI ȘI DUȘI ÎN AREST – Fiul primarului din Groșii Țibleșului (maistru de vânătoare) și 2 pădurari prinși la BRACONAJ. Doi căpriori au fost omorâți (actualizare)

Trei angajați ai Ocolului Silvic Groșii Țibleșului au fost prinși la braconaj chiar pe fondul de vânătoare pe care îl administrau. 2 sunt pădurari iar al treilea este chiar maistru de vânătoare care în teorie ar fi trebuit să aibă grijă de Fondul de Vânătoare nr. 53 Groșii Țibleșului.

Maistrul de vânătoare este nimeni altul decât fiul primaruliui din comuna Groșii Țibleșului, Nicolaie Burzo (PNL). Toți sunt angajați ai Direcției Silvice Maramureș.

Indivizii au braconat în munții Țibleșului doi căpriori fără a avea autorizație în acest sens. Armele și vânatul ucis au fost confiscate de către polițiștii Secției 7 Suciu de Sus.

Valoarea prejudiciului creat este de aproximativ 5.000 de euro.

Polițiștii maramureșeni au deschis dosar penal pentru comiterea infracțiunii de braconaj și uz de armă letală fără drept. Armele au fost confiscate, la fel și căpriorii uciși.

Direcția Silvică Maramureș se va constitui parte civilă în dosar penal întocmit de polițiști.

ACTUALIZARE: Ce spune IPJ Maramureș

Azi noapte, la ora 01.15, în timp ce polițiștii Secției 7 Suciu de Sus efectuau serviciul de patrulare în localitatea Groșii Țibleșului, au oprit pentru control o autoutilitară condusă pe D.C.19.

La volan a fost identificat un tânăr de 24 de ani din Groșii Țibleșului, iar ca pasageri au fost identificați doi bărbați de 32 respectiv 37 de ani.

În urma controlului efectuat în autoutilitară, polițiștii au găsit două arme de vânătoare, 57 de cartușe și 10 alice de calibru 12 mm.

Tot în vehicul au fost găsite două exemplare de cervidă decedate, care prezentau fiecare câte o urmă prin împușcare.

În cauză, polițiștii Secției 7 Suciu de Sus, cu sprijinul specialiștilor Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de uz de armă fără drept și braconaj cinegetic.

Ce spune primarul despre fiul său

”Au fost trei colegii și au mers în teren pentru că umblă mistreții la culturi acolo pe capătul satului. O tras după niște vulpi, nu știu. Și o împușcat doi căpriori. Ce pot să vă spun altceva. Unul dintre ei era fiul eu. Sunt organe care îți fac datoria. E fiul meu, dacă nu i-am dat când o trebuit peste urechi, acum ce să fac.

Dimineață când am venit spre Spital, spre Cluj, n-am dus să îl văd și să îi spui să nu facă cine știe ce. El e foarte emotiv. Nu el o tras. Or să răspundă. Sunt maturi, nu am încercat să ascund. Atâta m-am dus și i-am rugat să mă lase să îl văd că nu am știut ce e cu el, l-au arestat sau nu. Și am vrut să îi spun: băi nu ai omorât oameni. Toate în viața asta se plătesc. Asta i-am spus. Ăsta e microbul vânătorului. O făcut-o, o făcut-o. Or da seama.

Am luat un avocat pentru a fi cu ei. E copilul meu. Ar fi culmea să spun dă-l la moasă-sa. Am sunat un avocat și l-am rugat să stea acolo la audieri. Asta e viața” ne-a declarat Nicolaie Burzo, primarul PNL al comunei Groșii Țibleșului.

UPDATE: Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore a celor trei bărbați de 24, 32 și 37 de ani, cercetați sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept, braconaj cinegetic și complicitate la braconaj cinegetic.

Te-ar putea interesa si

ACTUALIZARE: UN SOFER DIN FINTEUSU MARE S-A RASTURNAT CU MASINA PE DN1C IN BUCIUMI (FOTO)

Vasile Dale

FOTO: Droguri pentru deţinuţii din penitenciarele din Gherla şi Bistriţa

Redactie

CRIMA DIN BOZÂNTA MICĂ: Fosta educatoare din Baia Mare care și-a ucis copilul nu avea discernământ

Redactie

4 mesaje

mo iulie 26, 2023 at 12:45 pm

Lupiul paznic la …vanat

Raspunde
dan iulie 26, 2023 at 2:23 pm

Ma bucur ca politistii nu erau prieteni cu padurarii.
De obicei sint multe „inrudiri” intr-o comuna.

Raspunde
lex iulie 27, 2023 at 7:52 am

Astia sunt oamenii care au grija de padurile si fondul de vanatoare a tarii. vai de capul nostru.

Raspunde
Avram iancu iulie 29, 2023 at 6:36 pm

Asa la invatat baronu de grosi ca poate face ce vrea pe mosie??

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.