BREAKING NEWSRecomandate

URMARE TORNADĂ – La 19 ore după furtună, 15 localități sunt parțial fără energie electrică – ACTUALIZARE

Au trecut 19 ore de când Maramureșul a fost lovit de o furtună puternică și avem 15 localități parțial fără alimentare cu energie electrică. Totul din cauza copacilor prăbușiți peste liniile de alimentare cu energie electrică (cabluri rupte).

Cel mai grav este la Firiza. Acolo bradul uriaș care a fost rupt din pădurea și adus prin aer aproximativ 100 metri până pe linia de 20 kV nu a fost încă îndepărtat. Echipele de intervenție din teren au fost suplimentate de cei de la Electrica și lucrează pentru remedierea avariilor.

ACTUALIZARE

În urma fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza județului Maramureș în ziua de 25 spre 26 iulie 2023, au fost afectate 16 localități, care au rămas fără curent electric.

Ultima raportare a pagubelor (26.07.2023, ora 10:00) arată că în total au fost afectate 10 linii de electricitate, dintre care 8 parțial și 2 integral, după cum urmează: LEA 20 kV Ferneziu-Blidari, LEA 20 kV Ferneziu-Izvoare, LEA 20 kV Nistru-Băița, LEA 20 kV Nistru PA9-Aeroport, LEA 20 kV Șomcuta-Românești, LEA 20 kV Vișeu-Rozavlea, LEA 20 kV Lăpuș-Baba, LEA 20 kV Lăpuș-Lăpușul Românesc, LEA 20 kV Lăpuș-Filatura, LEA 20 kV Tg. Lăpuș-Tocila 1, LEA 110 KV.

În total au fost afectați 3538 de consumatori, care au suferit avarii la rețeaua de electricitate, după cum urmează: conductor rupt pe racord; linie electrică aeriană ruptă; copac de racord rupt, izolatori sparți.

Unele avarii au fost remediate deja și de asemenea, echipele de intervenție lucrează pentru remedierea problemelor unde mai este este cazul.

CITEȘTE ȘI:

Te-ar putea interesa si

EXCLUSIV VIDEO: A venit frigul, oamenii au aprins focul, iar incendiile la coşurile de fum se ţin lanţ

Redactie

ADRIAN TODORAN: Am curajul să mă bat cu primarul. Toţi ceilalţi sunt fricoşi

Redactie

EXCLUSIV VIDEO: Două autoturisme AUDI s-au izbit violent în pasul HERA pe DN18. Unul dintre șoferi a efectuat o depășire neregulamentară

Vasile Dale

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.