BREAKING NEWSEvenimentMaramuresul IstoricRecomandate

Tânăr din Repedea condamnat la 3 ani de pușcărie pentru act sexual cu minoră de 14 ani

Un bărbat în vârstă de 27 ani din Repedea a fost ridicat de polițiști după ce judecătorii l-au condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare pentru act sexual cu un minor.

Conform informațiilor noastre bărbatul ar fi avut relații sexuale cu o minoră în vârstă de 14 ani în perioada august – decembrie 2020. Tatăl fetei ar fi aflat și l-a denunțat la poliție. În urma anchetei s-a stabilit că minora a fost de acord cu întreținerea de raporturi sexuale, astfel că infracțiunea de viol a fost exclusă.

Ce spune IPJ Maramureș

Polițiștii Secţiei 4 Poliţie Rurală Leordina au pus în executare un Mandat de Executare a Pedepsei Închisorii emis de Judecătoria Vișeu de Sus, pe numele unui bărbat de 27 de ani din Repedea.

Acesta este condamnat la 3 ani de închisoare în regim de detenţie pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu minor.

Bărbatul a fost depus la Penitenciarul Baia Mare, în vederea executării pedepsei.

LEGE NOUĂ: Actul sexual cu un minor sub 16 ani va fi considerat viol

În 11 iulie a.c. a fost publicată în Monitorul Oficial Legea nr. 271/2023, prin care se schimbă esențial politica penală a statului român cu privire la infracțiunile referitoare la viața sexuală, toate modificările urmând a intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2024.

Cea mai importantă modificare vizează faptul că infracțiunea de act sexual cu un minor se „transformă” în infracțiunea de viol dacă este comisă de un major împreună cu un minor sub 16 ani, iar diferența de vârstă între cei doi este de minim 5 ani.

În concret, legea care va intra în vigoare anul viitor prevede că raportul sexual, actul sexual oral sau anal, precum şi orice alte acte de penetrare vaginală sau anală comise de un major cu un minor care nu a împlinit 16 ani se pedepsesc cu închisoarea de la 7 la 12 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Cu toate acestea, legea prevede că fapta nu constituie infracţiune dacă diferenţa de vârstă între făptuitor şi victimă nu depăşeşte 5 ani. Mai concret, spre exemplu, relațiile sexuale ale unei minore de 15 ani cu un major de 19 ani vor rămâne în afara sferei de aplicare a legii penale.

E important ca noile modificări să fie popularizate în rândul tinerilor, tocmai pentru a nu avea surprize începând cu ianuarie 2024, dată la care noile modificări intră în vigoare.

Te-ar putea interesa si

INCA O LOVITURA – AU SPART O GARSONIERA DE PE GRANICERILOR SI AU FURAT TOT CE LE-A PICAT IN CALE

Vasile Dale

IMPORTANT PENTRU IUBITORII SPORTURILOR DE IARNĂ: Se scumpesc abonamentele la schi

Redactie

PRECIZĂRI: Ce spune Direcția Copilului Maramureș referitor la cazul de trafic de minori de la Vișeu de Sus

Vasile Dale

2 mesaje

dan iulie 31, 2023 at 8:52 am

E ceva nou sub soare? Tiganii cum o fac? Au legea lor pentru ca speranta de viata altadata era foarte mica si sint invatati cu multi puradei, altfel nu rezista etnia). Daca fata vrea, de ce sa o condamni? Noi acceptam ca europarlamentari cu staif sa si-o traga mascul cu mascul, femela cu femela (de fapt ei se joaca, nu este sex adevarat (fetele de pe insula Lesbos adimiteau o zi masculi printre ele, pentru procreare)). Masculii de azi infiaza, ca e mai simplu sa dobori legile naturii.

Doamne, ce zile traim. Fa-le ceva sa le vina instinctele la normal.

Raspunde
dan iulie 31, 2023 at 8:57 am

S-ar putea ca dupa pedeapsa tinerii sa se casatoreasca, diferenta de virsta nefiind un impediment.
Mari vedete se casatoresc cu femei sau barbati cu zeci de ani intre ei. Acolo este discernamint sau curvasarai?
Nu este in sfera justitiei, bineinteles.

Raspunde

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.